Британският министър за Брекзит Стивън Баркли призова главният преговарящ на

...
Британският министър за Брекзит Стивън Баркли призова главният преговарящ на
Коментари Харесай

Лондон иска от ЕС компромис за Брекзит

Британският министър за Брекзит Стивън Баркли прикани основният договарящ на Европейски Съюз за напускането на Англия Мишел Барние да настои пред водачите на Евросъюза да трансформират преговорната рамка, защото английският парламент няма да одобри настоящето съглашение, отхвърлено към този момент 3 пъти от депутатите.

В публикация в днешния брой на в. "Мейл от Сънди " Баркли показва, че "политическите действителности " са се трансформирали и към този момент не са тези, при които Барние е получил своите указания да договаря след референдума преди повече от 3 година, и по тази причина неговият мандат би трябвало да отрази тези действителности, написа "Монитор ".

Новият английски министър председател Борис Джонсън се зарече да извади Англия от Европейски Съюз на 31 октомври със или без съглашение и сподели на Брюксел, че нови договаряния са безсмислени, в случай че договарящите не се откажат от така наречен защитен механизъм за ирландската граница, контрактуван от някогашната премиерка Тереза Мей.

Барние обаче остава на позицията, че Европейски Съюз няма да предоговаря съглашението за "развода ", в това число и защитният механизъм, който служи за гаранция, че няма да се възвърне "твърдата граница " сред английската провинция Северна Ирландия и Република Ирландия, която е член на Европейски Съюз.

"Барние би трябвало да настои пред водачите на Европейски Съюз да си помислят дали и те желаят съглашение и да го упълномощят да договаря по метод, който разрешава да се стигне до обща позиция с Обединеното кралство. В противоположен случай нещата отиват към бракоразвод без съглашение ", предизвестява Баркли в публикацията си.

Според английския министър "въпросите за ирландската граница би трябвало да бъде решени в договаряния за бъдещото съглашение сред Лондон и Брюксел - където постоянно им е било мястото - и ние сме подготвени да преговаряме с благосклонност на тази база ".

Той прибавя, че в английското държавно управление към този момент е почнало работа за намиране на решения, такива могат и ще бъдат открити в подтекста на съглашението за свободна търговия, което Англия ще договаря с Европейски Съюз след 31 октомври.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР