Британският министър-председател Риши Сунак призова съюзниците на Киев да удвоят

...
Британският министър-председател Риши Сунак призова съюзниците на Киев да удвоят
Коментари Харесай

Сунак: Победа на Путин в Украйна ще окуражи другите автократи

Британският министър-председател Риши Сунак прикани съдружниците на Киев да удвоят поддръжката си за Украйна, заявявайки, че съветската победа там ще насърчи други властнически страни, които се опълчват на Запада, съобщи Агенция Франс Прес.


„ Украйна не е сама и в никакъв случай няма да бъде сама. Путин може да си мисли, че може да ни надвие, само че бърка. Ние сме с вас през днешния ден, на следващия ден и толкоз дълго, колкото е належащо “, съобщи Сунак.

„ Защото тази война е за правото на Украйна да се пази и да дефинира личното си бъдеще, както и за историческия избор на украинския народ да бъде самостоятелна народна власт в сърцето на Европа.

Вашият блян към независимост въодушеви и развълнува английския народ, а за свободните народи по света помощта за Украйна е и инвестиция в нашата лична групова сигурност.

Защото в случай че Путин завоюва в Украйна, той няма да спре дотук, а нашите съперници по света имат вяра, че нямаме нито самообладание, нито запаси за дълги войни. Така че разколебайте се в този момент и ще окуражим освен Путин, само че и неговите съдружници в Северна Корея, Иран и другаде.

Ето за какво Обединеното кралство и свободният свят ще продължат да поддържат Украйна, както го вършим през цялото време на тази война “, добави английският министър председател./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР