Британският министър-председател Риши Сунак каза, че ще вдигне разходите за

...
Британският министър-председател Риши Сунак каза, че ще вдигне разходите за
Коментари Харесай

Сунак обещава да увеличи разходите за отбрана на Обединеното кралство до 2030 г.

Британският министър-председател Риши Сунак сподели, че ще вдигне разноските за защита до 2,5 % от годишния Брутният вътрешен продукт на страната до 2030 година, заявявайки, че английската оръжейна промишленост би трябвало да е на „ военна основа “ ”, когато светът е най-опасният от Студената война насам.

Заедно с водача на НАТО Йенс Столтенберг, Сунак сподели, че Обединеното кралство ще похарчи спомагателни 75 милиарда лири (93 милиарда долара) за шест години, с цел да усили производството на муниции и безпилотни самолети, трансформирайки Обединеното кралство във втория максимален бюджетник за защита в НАТО.

Той сподели, че един от главните уроци от войната в Украйна е, че страните се нуждаят от по-големи ресурси от муниции и способността да ги попълнят по-бързо.

„ В свят, който е най-опасният от края на Студената война, не можем да бъдем самодоволни “, сподели той. „ Когато нашите съперници се обединят, ние би трябвало да създадем повече, с цел да защитим нашата страна, нашите ползи и нашите полезности. “
Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР