Британският министър-председател Борис Джонсън ще влезе днес в сблъсък със

...
Британският министър-председател Борис Джонсън ще влезе днес в сблъсък със
Коментари Харесай

На Острова! Истински бунт в лагера на Борис Джонсън заради мерките срещу коронавируса

Британският министър-председател Борис Джонсън ще влезе през днешния ден в конфликт със свои съпартийци, които са срещу новите ограничавания за битка с ковид, планувани в Англия, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Обезпокоени от въздействието на тези ограничения върху така и така отслабената стопанска система, няколко десетки народни представители от Консервативната партия заплашват да гласоподават тази вечер против тях.

Въпреки протеста, който подкопава престижа му, Джонсън се чака да завоюва вота в Камарата на общините.

Предложението е на мястото на общата карантина в Англия, която изтича на следващия ден, да влезе в действие децентрализирана система от три степени, при която ще се взема решение на локално равнище какви ограничения да бъдат вземани според от опасността за публичното здраве.

Но даже при предлаганата нова система близо 99 на 100 от 56-те милиона поданици на Англия ще продължат да живеят при строги ограничавания, включително затваряне на пъбове и заведения за хранене и възбрана за събиране в закрити пространства на хора от разнообразни семейства.

В опит да успокои недоволните депутати консерватори, държавното управление разгласява през вчерашния ден проучване за въздействието на новите ограничавания. В него се признава, че ще бъдат нанесени огромни вреди на стопанската система, само че се акцентира, че последствията за публичното здраве ще бъдат доста по-големи, в случай че се изпусне от надзор вирусът.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР