Британският министър по въпросите на международното развитие Прити Пател обяви

...
Британският министър по въпросите на международното развитие Прити Пател обяви
Коментари Харесай

Втора оставка в британското правителство

Британският министър по въпросите на интернационалното развиване Прити Пател разгласи в публично известие, че подава оставка, съобщи БГНЕС.
Новината не е изненада поради информацията, че Пател е нарушила протокола в работата си. По време на двуседмична отмора със фамилията си в Израел през август, тя е провела 14 срещи с израелски публични лица, в това число премиера Бенямин Нетаняху, без да уведоми за това нито английското външно министерство, нито премиера и без надлежно да получи позволение за такива контакти.
" Поднасям извиненията си на вас и на държавното управление, за това, което стана, и депозирам оставка ", се споделя в текста на известието. По-нататък тя изяснява, че въпреки дейностите ѝ да са били водени от най-хубави подбуди, те не съответствали на стандартите за бистрота и неприкритост, за които тя самата е призовавала. Пател разгласи, че оттук насетне ще се концентрира върху работата си на народен представител. А английският министър председател Тереза Мей утвърди оставката.
Оставката на Пател е втората в английското държавно управление за напълно малко време. Преди нея, поради " непристойно държание ", оставка подаде и английският министър на защитата Майкъл Фалън.
През последните месеци в Израел имаше огромен скандал на тематика " бистрота " поради договорка за продажба на подводници от Германия. Беше извършено следствие за вероятен случай на корупция, като бяха разпитвани даже доближени до Нетаняху хора.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР