Британският министър на вътрешните работи, Саджид Джавид е подписал искането,

...
Британският министър на вътрешните работи, Саджид Джавид е подписал искането,
Коментари Харесай

Британският вътрешен министър подписа заповед за екстрадиция на Асандж в САЩ

Британският министър на вътрешните работи, Саджид Джавид е подписал настояването, Джулиан Асандж да бъде екстрадиран в Съединени американски щати , оповестява " Гардиън ".

" Той вярно е зад решетките . Има искане за изгонване от Съединени американски щати, което се преглежда от съда на следващия ден, само че през вчерашния ден подписах заповедта за екстрадиция и я заверих и това ще се случи на следващия ден пред съдилищата . "

Решението на Джавид отваря пътя към съда , който може да изпрати създателя на WikiLeaks в Америка. Асандж е изправен пред обвинявания от Министерството на правораздаването на Съединени американски щати , което включва и обвинявания по Закона за шпионажа . Той е упрекнат в издание на класифицирана информация и скрит план за да се проникне в държавен компютър .

" Това е решение в последна сметка е на съда , само че има доста значима част за министъра на вътрешните работи и желая да видя правдивост когато и да е и имаме законно искане за екстрадиция , тъй че подписах, само че окончателното решение в този момент е за съдилищата. "
 WikiLeaks заяви за готвени нови обвинявания на Асандж от Съединени американски щати
WikiLeaks заяви за готвени нови обвинявания на Асандж от Съединени американски щати

Изслушването за екстрадацията му ще е в Лондон на 14 юни

47-годишният австралиец бе прекомерно болен, с цел да се яви предишния месец на последното чуване в съда на Уестминстър по отношение на настояването на Съединени американски щати.

Изслушването е отсрочено за петък и според от положението на Асандж може да се организира в пандиза Белмарш , където е арестуван.

Решението на Джавид след опит за изгонване на Асандж в Швеция, което претърпя крах , когато съд в Упсала съобщи, че не е належащо да бъде арестуван.

Решението на окръжния съд попречи на шведските прокурори неотложно да подадат заповед за екстрадиция, с цел да може Асандж да се изправи пред обвиняване в обезчестяване от 2010 г.м което той отхвърля.

Асанж излежава 50-седмична присъда във Англия за пропускане на гаранция , откакто прекара седем години в еквадорското посолство в Лондон, пробвайки се да избегне изгонване в Швеция.

Шведските прокурори отдръпнаха следствието за обезчестяване през 2017 година, само че го отвориха още веднъж, откакто Еквадор анулира предлагането си за леговище на Асандж през април тази година и разреши на английската полиция да го арестува.

" Да шпионираш " истината

Тревожно е, че Съединените щати са част от възходящия брой страни, които желаят да управляват информацията
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР