Британският министър на вътрешните работи Джеймс Клевърли обяви, че се

...
Британският министър на вътрешните работи Джеймс Клевърли обяви, че се
Коментари Харесай

Чуждите студенти вече няма да могат да водят семействата си на Острова

Британският министър на вътрешните работи Джеймс Клевърли разгласи, че се поставя завършек на „ неразумната процедура “ задгранични студенти да водят фамилиите си във Англия, като от през вчерашния ден влязоха в действие ограничавания за издаването на визи, съобщи ДПА.

По думите му възбраната, която визира всички задгранични студенти, като се изключи тези, които записват следдипломни проучвателен стратегии и студенти с държавни стипендии, ще спре десетки хиляди мигранти.   

Въпросната мярка беше оповестена през май от миналата министърка на вътрешните работи – Сюела Бравърман, малко преди да стане ясно, че по публични данни броят на мигрантите от януари до юни е възлизал на 672 000. 

Този ход на английското държавно управление може да засегне университетите, които разчитат на таксите от задгранични студени и също така може да навреди на репутацията на страната като интернационална дестинация, предизвестяват специалисти. 

Миналия месец Клевърли показа редица нови ограничавания, които съгласно него ще понижат броя на мигрантите с 300 000 души годишно. Една от ограниченията планува, че британците, които печелят по-малко от 38 700 паунда на година, няма да могат да получат фамилна виза, осведоми Българска телеграфна агенция.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР