Британският министър на транспорта Грант Шапс проучва възможността за издаване

...
Британският министър на транспорта Грант Шапс проучва възможността за издаване
Коментари Харесай

Летищата във Великобритания се задъхват от липса на персонал

Британският министър на превоза Грант Шапс изследва опцията за издаване на краткотрайни визи на служащи от Европейския съюз, с цел да се облекчи рецесията с личния състав на летищата, заяви през днешния ден в. " Телеграф “.

Обсъждат се проекти за издаване на разрешителни на чиновници по обработка на багаж и на чиновниците за регистрация с краткотрайни визи, сходни на тези, които се издават на берачи на плодове, музиканти и религиозни дейци, се споделя в обявата, представена от Ройтерс.

През миналата седмица летищата в цяла Европа се опитваха да преодолеят дефицита на личен състав, а по-специално на летищата във Англия настъпи безпорядък, защото учебната почивка съответства с празничния уикенд, отдаден на Платинения празник от ръководството на кралица Елизабет II.

Шапс свика незабавна среща с висши чиновници в бранша на авиотранспорта при започване на месеца, само че отхвърли молбите да бъдат добавени към листата с дефицитни специалности, което би улеснило набирането на личен състав от чужбина, осведоми " Телеграф “.

Оттогава обаче чиновниците на Уайтхол разискват евентуални други възможности с представители на промишлеността.

Един от водещите разновидности планува издаване на краткотрайни визи на служащи от Европейски Съюз за работа в авиационната промишленост за период до шест месеца, и водачите в бранша се надяват, че някои от тях ще могат да бъдат трансферирани на непрекъсната виза на по-късна дата, се споделя в информацията.

Англия напусна Европейския съюз през януари 2020 година

Министерството на превоза не отговори на настояването от страна на Ройтерс за коментар.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР