Британският министър на отбраната Бен Уолъс заяви в събота, че

...
Британският министър на отбраната Бен Уолъс заяви в събота, че
Коментари Харесай

Британският военен министър обмисля оттеглянето си от политиката

Британският министър на защитата Бен Уолъс съобщи в събота, че няма да се кандидатира за народен представител на идващите общи избори.

Уолъс ще се отдръпна от позицията си и ще напусне кабинета, когато министър председателят Риши Сунак извърши идващите рокади в състава му.

Това сподели той пред The Times.

Той също по този начин изключи частични избори преди идващите, които би трябвало да се проведат преди края на януари 2025 година

" Влязох в политиката в шотландския парламент през 1999 година Това са 24 години. Прекарах повече от седем години с три телефона до леглото си, сподели той. Поех отдел, който беше претърпял 30 години съкращения и заявих, че приоритет за цялото държавно управление са опазването на здравето и образованието, до момента в който защитата е единствено нищожен разход ".
 Бен Уолъс: Украйна не би трябвало да благодари, а да убеждава
Бен Уолъс: Украйна не би трябвало да благодари, а да убеждава

Обяснява думите си на срещата във Вилнюс

Припомняме, че Уолъс влезе в спор с Украйна поради свои мнения. 

" Коментарите ми за това по какъв начин най-добре да подкрепим Украйна провокираха огромен интерес, само че бяха неправилно показани ", написа Бен Уолъс в обществените мрежи.

" За протокола, като човек, който е на предната линия на поддръжката за Украйна, разисках провокациите, които могат да зародят, до момента в който работим за общата цел да помогнем на Украйна да получи това, от което се нуждае, с цел да победи тази противозаконна инвазия ", изяснява Уолъс и продължава, че в действителност коментара му е бил ориентиран към Украйна, само че не с цел да показва още благодарности, а с цел да се обърне към тези страни и общества, в които към момента не среща задоволително поддръжка.

" Говорих за това, че от време на време Украйна би трябвало да признае, че в доста страни и в някои парламенти няма толкоз мощна поддръжка, колкото в Обединеното кралство. Това не се отнася за държавните управления, а по-скоро за жителите и депутатите в цялата интернационална общественост ", написа английският шеф на защитата.

Бен Уолъс изрича задоволството си, че в Обединеното кралство и измежду партиите в Народното събрание, и измежду обществото ръководещите имат щастието да се употребяват с поддръжка за напъните си за помощта на Украйна. " Рейтингът на утвърждението ни за поддръжка на Украйна е измежду най-високите в Европа - над 70% ", отбелязва Уолъс и добавя, че неговият коментар е имал за цел да напомни, че е нужно да приказваме освен на себе си, а да се доближава и до други жители, които към момента имат потребност да бъдат убеждавани.

На срещата на върха на НАТО във Вилнюс Уолъс прикани Украйна да изрази по-голяма признателност към сътрудниците си за предоставената военна поддръжка, на което Зеленски отговори, че е подготвен всяка заран да благодари персонални на министъра. Тези думи провокираха рецензии от страна на някои негови сътрудници.
 Бен Уолъс чака признателност от Украйна за оръжията: Не сме Amazon
Бен Уолъс чака признателност от Украйна за оръжията: Не сме Amazon

Британският министър на защитата е предизвестил Киев

Той бе и ено от спряганите имена за общоприет секретар на НАТО. 
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР