Британският министър на отбраната Бен Уолъс разкри, че руски изтребител

...
Британският министър на отбраната Бен Уолъс разкри, че руски изтребител
Коментари Харесай

Напрежение над Черно море! Руски изтребител е изстрелял ракета близо до британски военен самолет

Британският министър на защитата Бен Уолъс разкри, че съветски изтребител неотдавна е " изстрелял ракета " наоколо до английски боен аероплан над Черно море, написа английският вестник " Гардиън ".

Бен Уолъс сподели пред Камарата на общините, че случаят е станал в " интернационално въздушно пространство над Черно море " на 29 септември, добавяйки, че " невъоръжен аероплан RC-135 Rivet Joint " на Кралските военновъздушни сили (RAF) е " взаимодействал " с два съветски Су-27, единият от които " изстреля ракета наоколо до нашия аероплан сили отвън забележимия обсег ".

Уолъс е декларирал пред Народното събрание, че Русия е показала техническа нередовност като причина за изстрелването на ракетата.

" Патрулирането приключи и самолетът се върна в базата си ", сподели той. " В светлината на този евентуално рисков случай, оповестих загрижеността си непосредствено на моя съветски сътрудник, министъра на защитата (Сергей) Шойгу и на началника на щаба на защитата в Москва. "

Той добави: " В писмото си изясних, че самолетът е невъоръжен, в интернационално въздушно пространство и следва авансово известена траектория на полета. Почувствах, че е рационално да приключа тези патрули, до момента в който не бъде получен отговор от съветската страна.

" В отговора на съветския министър на защитата от 10 октомври се споделя, че са направили следствие на събитията на случая и се показва, че това е техническа нередовност на изтребителя Су-27. Те също по този начин признават, че случаят е станал в интернационалното въздушно пространство.

Той приключи отчета си за случая над Черно море, като сподели пред Народното събрание: " Министерството на защитата на Обединеното кралство показа тази информация със съдружниците и след консултация аз рестартирах рутинните патрули, само че този път ескортирани от изтребители.

" Всичко, което вършим, се смята съобразено във връзка с продължаващия спор в района и в сходство с интернационалното право.

" Ние приветстваме признанието на Русия, че това е било в интернационалното въздушно пространство, а Обединеното кралство прави постоянни полети с RAF " Ривет Джоинт " в интернационалното въздушно пространство над Черно море от 2019 година и ние ще продължим да го вършим. "

Припомняме случая с английски транспортен съд край Крим от пролетта на предходната година, който обтегна доста връзките сред Лондон и Москва.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР