Британският милиардер Ричард Брансън е убеден, че космическите пътувания могат

...
Британският милиардер Ричард Брансън е убеден, че космическите пътувания могат
Коментари Харесай

Ричард Брансън: Пътуванията в Космоса трябва да продължат

Британският милиардер Ричард Брансън е уверен, че галактическите пътувания могат да бъдат потребни за планетата и би трябвало да продължат.

По време на изявление за BBC той ги дефинира като " извънредно значими " за Земята и даде образец със своето пътешестване, което предприе през 2021 година

Предприемачът беше запитан за какво персони като английския принц Уилям и Бил Гейтс показват известна доза песимизъм във връзка с галактическите пътувания.

Той отговори и на тези, които го питат за какво изпраща ракети в Космоса, откакто твърди, че изменението на климата е един от главните му цели.

" На 100% съм склонен, че би трябвало да се концентрираме върху решаването на доста съществени проблеми в този свят. По-голямата част от живота ми в този момент е отдадена на това. ", отговори той.

" И считам, че някои от тези проблеми се вземат решение по-лесно с помощта на обстоятелството, че съм бил в Космоса, тъй че в този момент мога да подвигна телефона на съвсем всеки човек по света, да се свържа с него, да пресека тромавата администрация и да се надявам, че нещата ще бъдат решени. ", добави милиардерът.

" Комуникацията сред нас се трансформира с помощта на галактическите пътувания и спътниците горе ", посочи Брансън.

" Наблюдението на световни проблеми като изсичането на тропическите гори или противозаконния лов на риба се трансформира с помощта на спътниците там горе ", добави той и продължи да твърди какъв брой значими изгоди има от галактическите пътувания, добавя CNBC.

През последните години галактическият туризъм и други проекти за бъдещо проучване на Космоса провокираха разпалени полемики и диспути за въздействието им върху околната среда.

През юни 2022 година Националната организация за океански и атмосферни проучвания разгласява изследване в списанието Journal of Geophysical Research Atmospheres. Според данните, " забележителното увеличение на интензивността на галактическите полети може да повреди защитния озонов пласт на единствената планета, на която има живот ".

В отговор на този въпрос, Брансън съобщи пред BBC, че картината се усъвършенства.

" Това, което Virgin и главните ни съперници съумяха да създадат, е да понижат фрапантно екологичните разноски за галактически пътувания във връзка с разноските за въглеродни излъчвания ", сподели той и добави, че те " ще намалеят още повече ".

Основателят на Virgin Group е един от няколкото милиардери, които са взели участие в полети за галактически туризъм. Сред другите са притежателят на Amazon Джеф Безос посредством компанията му Blue Origin. Друг водещ софтуерен водач, участващ в бранша, е притежателят на Tesla Илон Мъск посредством SpaceX.

 

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР