Британският крал Чарлз Трети е потресен от варварските актове на

...
Британският крал Чарлз Трети е потресен от варварските актове на
Коментари Харесай

Крал Чарлз III потресен от варварския тероризъм в Израел

Британският крал Чарлз Трети е покъртен от " варварските актове на тероризъм " в Израел, съобщи представител на Бъкингамския замък във връзка нападенията на палестинската формация " Хамас ", съобщи Ройтерс.

" Това е обстановка, за която Негово Величество е извънредно угрижен и той изиска да бъде интензивно осведомен ", сподели представителят.

" Мислите и молитвите му са с всички тези, които страдат, изключително тези, които са изгубили близки, само че също по този начин и с интензивно участващите в събитията ", добави той.

" Негово величество е покъртен и осъжда варварските актове на тероризъм в Израел ", съобщи представителят на Бъкингамския замък.

Чарлз Трети бе най-висшестоящият член на английската корона, който направи публично посещаване в Израел и окупираните палестински територии през 2020 година, когато се срещна с някогашния израелски президент Реувен Ривлин, както и с палестинския президент Махмуд Абас, написа Българска телеграфна агенция.

Британският крал, който е пътувал до Израел през 1995 година и 2016 година, с цел да участва на погребенията на някогашния министър-председател Ицхак Рабин и някогашния президент Шимон Перес, е посещавал също и гроба на своята баба, принцеса Алис от Гърция, която е на респект в Израел поради това, че е приютявала евреи в двореца си в окупираната от нацистите Гърция по време на Холокоста и която е заровена в Йерусалим.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР