Британският финансов министър Филип Хамънд предупреди днес желаещите в неговата

...
Британският финансов министър Филип Хамънд предупреди днес желаещите в неговата
Коментари Харесай

Британският финансов министър: Излизането на Обединеното кралство от ЕС ще подкопае икономиката

Британският финансов министър Филип Хамънд предизвести през днешния ден искащите в неговата партия да поемат поста на премиера Тереза Мей, че Брекзит без съглашение ще подкопае стопанската система и ще заплаши бъдещето на Обединеното кралство, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Трябва да разкараме от масата призрака на излизането от Европейски Съюз без съглашение, съобщи Хамънд пред Би Би Си.

Напускане без съглашение ще бъде доста неприятно за стопанската система, добави той.

Не съм сигурен, че хората схващат какъв риск бихме поели, освен за стопанската система ни, само че и за бъдещето на нашето скъпо Обединено кралство, в случай че напуснем без съглашение, акцентира Хамънд. По мое мнение - няма да е добре, добави той.

Англия трябваше да напусне Европейски Съюз на 29 март, само че Народното събрание на страната три пъти отхвърли проекта за Брекзит на премиера Тереза Мей, което докара до отсрочване на датата за излизането на страната от Европейски Съюз за 31 октомври.

Тъй като не съумя да реализира Брекзит, английският министър председател и водач на Консервативната партия Тереза Мей разгласи предходната седмица, че подава оставка на 7 юни. Тя ще остане началник на държавното управление, до момента в който консерваторите не си изберат нов водач. Този развой би трябвало да стартира на 10 юни и да завърши през втората половина на юли.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР