Британският финансов министър Джереми Хънт планира да изрази опасенията си

...
Британският финансов министър Джереми Хънт планира да изрази опасенията си
Коментари Харесай

Британският финансов министър ще обсъди цените на храните с производители

Британският финансов министър Джереми Хънт възнамерява да изрази опасенията си от повишаването на храните и да разиска способи за облекчение на финансовия товар върху семействата на среща с производители на хранителни артикули през днешния ден. Това се оповестява в официално съобщение на пресслужбата му, представено от Ройтерс.

" Цените на питателните артикули не престават да са настойчиво високи, тъй че би трябвало да разберем какво ги задвижва ", показва Хънт в официалното съобщение.

Тази среща идва седмица, откакто министър председателят Риши Сунак бе хазаин на среща на върха за питателните артикули, на която участваха фермери, снабдители, търговци на дребно, браншови организации. Целта бе да се насърчат растежа, нововъведенията и устойчивостта в бранша.

Пресслужбата разгласи, че Хънт възнамерява да се срещне и с представители на Органа за защита на конкуренцията и пазарите, който предходната седмица даде обещание да ускори работата си във връзка с цените на питателните артикули, откакто те доближиха 46-гоидшен най-много през март, съобщи Българска телеграфна агенция.

 

Според формалните данни цените на питателните артикули във Англия са били с 19,1 на 100 по-високи през март, в сравнение с през същия месец на миналата година, което е най-голямото нарастване от август 1977 година, а през април инфлацията в бранша е достигнала 17,3 на 100. 

" Инфлацията при питателните артикули визира непропорционално мощно семействата с ниски приходи, които харчат по-голямата част от приходите си за хранителни артикули и могат в по-малка степен да заменят това, което обичайно купуват, за по-евтини други възможности ", се показва в официалното съобщение.

Правителството ще обмисли актуализацията на разпоредбите за ценообразуване, откакто завърши инспекцията на органа за конкуренцията, добави финансовото ведомство.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР