Британските власти са отказали достъп на руски дипломати до отровения

...
Британските власти са отказали достъп на руски дипломати до отровения
Коментари Харесай

Не допуснаха руски дипломати до шпионина

Британските управляващи са отказали достъп на съветски дипломати до отровения някогашен разузнавач Сергей Скрипал и неговата щерка, заяви ТАСС, базирайки се на информация на съветското посолство в Лондон.

Британците са показали, че Скрипал е английски жител. Състоянието на двамата остава сериозно. Службите в Обединеното кралство оповестиха, че са отровени с веществото „ Новичок “, създадено в Съветския съюз преди десетилетия за бойни цели.

Русия изиска достъп до Скрипал, както и до следствието, само че на Острова отхвърлят. Кремъл отхвърля виновност за случилото се. Британският министър-председател Тереза Мей даде ултиматум на Москва да изясни по какъв начин отровата е стигнала до английска земя.

След приключването на ултиматуми и неналичието на приемлив отговор Англия изгони 23 съветски дипломати. Ответни ограничения взеха и руснаците. Експерти от Организацията за възбрана на химическите оръжия ще посетят Англия през идната седмица, с цел да съберат проби от нервнопаралитичното вещество, употребявано при нападението.


Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР