Британските сектори на технологиите и науките за живота са изложени

...
Британските сектори на технологиите и науките за живота са изложени
Коментари Харесай

Фалитът на американската банка SVB заплашва британския технологичен сектор

Британските браншове на технологиите и науките за живота са изложени на " сериозен риск " след затварянето на Silicon Valley Bank, предизвести в неделя министърът на финансите Джереми Хънт, представен от Агенция Франс Прес.
 
Базираната в Калифорния банка SVB, която беше затворена от американските управляващи в петък, ръководи парите на някои от най-обещаващите предприятия в Обединеното кралство, споделя Хънт.
 
" Съществува сериозен риск за нашите браншове на технологиите и науките за живота, доста от които банкират в тази банка ", сподели Хънт в изявление за английския ефирен канал Sky News.
 
" Повечето хора няма да са чували за банката на Силициевата котловина, само че се случва тя да се грижи за парите на някои от нашите най-обещаващи и вълнуващи предприятия ".
 
Очаква се банката да отвори още веднъж в понеделник под ново име, като контролът над нея ще бъде стихотворец от американската организация за гарантиране на депозитите FDIC.
 
Хънт съобщи, че гуверньорът на Английската централна банка е декларирал " доста ясно ", че не съществува систематичен риск за финансовата система на Обединеното кралство заради банкрута на SVB.
 
Правителството ще показа проекти " доста скоро ", с цел да подсигурява, че хората са в положение да посрещнат потребностите си от парични потоци и да заплащат на личния състав.
 
Освен това то ще вкара по-дългосрочно решение за минимизиране или цялостно отбягване на загубите за английските компании, добави той.
 
Британското министерство на финансите съобщи в събота, че проблемите на банкрутиралата банка SVB са " характерни за компанията " и нямат " последствия за други банки, опериращи в Обединеното кралство ".
 
Банката банкрутира, откакто клиентите ѝ, най-вече от софтуерния бранш, направиха всеобщи тегления и откакто последният ѝ опит за набиране на нови средства се оказа несполучлив. Малко известна на необятната общност, SVB се специализира във финансирането на започващи предприятия и се трансформира в 16-ата по величина банка в Съединени американски щати по активи.
 
Това е освен най-големият банков банкрут след този на Washington Mutual през 2008 година, само че и вторият по величина банкрут на банка за търговия на дребно в Съединени американски щати.
 
Английската централна банка съобщи, че има намерение да предприеме дейности по оповестяване на неплатежоспособност във връзка с английското дъщерно сдружение на банката.
 
" Изглеждаше неизбежно, че трагичната загуба на доверие в SVB ще докара до неплатежоспособност и на нейното английско поделение ", съобщи Сюзан Стритър от финансовата компания Hargreaves Lansdown.
 
" Изтичането на средства от американската банка изплаши клиентите, които банкират в английското дъщерно сдружение, макар митингите, че то е отделено от своята майка ", добави тя.
 
Sky News заяви, че Bank of London, която започва активността си единствено преди две години, е измежду тези, които обмислят оферта за английския клон на SVB.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР