Британските пионери на електронната музика Depeche Mode“ обявиха завръщане с

...
Британските пионери на електронната музика Depeche Mode“ обявиха завръщане с
Коментари Харесай

„Depeche Мode“ се завръща с нов албум и турне

Британските пионери на електронната музика „ Depeche Mode “ оповестиха завръщане с иден нов албум и първо турне от повече от пет години насам, след гибелта на създателя на групата Андрю Флетчър, съобщи БГНЕС.

Вокалистът Дейв Гаан съобщи, че новият албум, озаглавен „ Memento Mori “, който би трябвало да излезе през март, е въодушевен както от пандемията, по този начин и от загубата на Флетчър, който умря през май от скъсване на аортата.

60-годишният Гаан съобщи пред кореспонденти в немската столица, че след дълго неявяване групата е подготвена да зарадва още веднъж почитателите си с поредност от огромни концерти на игрища, които също стартират през март в Сакраменто.

„ Имаме още веднъж опция да вършим музика и да свирим за вас и се надяваме да внесем възприятие на наслада и единодушие по наш личен дребен метод, в свят, който наподобява непрекъснато в някакъв ужас “, сподели той за 19-тото им турне.

Групата, която е една от най-успешните и дългогодишни английски групи, предходната седмица „ подразни “ почитателите си със мистериозен тийзър в Instagram, показващ единствено замъглени фрагменти на музикален миксиращ пулт и думите „ Берлин 4.10.22 “.

Групата, на която се приписва въвеждането на електронната музика в мейнстрийма, за финален път издаде студийния албум „ Spirit “през 2017 година „ Memento Mori “ще бъде техният 15-ти студиен запис.

„ Depeche Mode “ побеждават с поредност от шлагери през 80-те и началото на 90-те години на ХХ век, като в началото стават синоним на танцувален синтпоп, само че по-късно последователно възприемат по-мрачно звучене. От основаването си през 1980 година до момента групата е продала повече от 100 милиона албума, спечелвайки международната публика с части като „ Personal Jesus “, „ People Are People “и „ Enjoy the Silence “. Групата резервира своята ъндърграунд прелест, даже когато през 2020 година е включена в „ Залата на славата на рокендрола “.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР