Британските министри ще имат днес първа аудиенция при крал Чарлз

...
Британските министри ще имат днес първа аудиенция при крал Чарлз
Коментари Харесай

Британските министри ще имат днес първа аудиенция при крал Чарлз Трети

Британските министри ще имат през днешния ден първа визита при крал Чарлз Трети, броени дни откакто новата премиерка Лиз Тръс образува държавното управление си, предадоха Прес асосиейшън и ДПА, представени от Българска телеграфна агенция.
Всичко по тематиката: Смъртта на кралица Елизабет II и новият престолонаследник 70
Високопоставени министри ще участват през днешния ден на церемонията в двореца " Сейнт Джеймс ", където Съветът по заместничество на трона публично ще разгласи Чарлз за крал на Обединеното кралство.

По-късно министрите ще се насочат към Бъкингамския замък за визита с монарха.

Първата визита на премиерката Тръс, която във вторник бе натоварена от починалата кралица Елизабет Втора със задачата да образува държавно управление, с новия крал се състоя през вчерашния ден.

Тръс направи поклон при срещата си с крал Чарлз. Премиерката сервира на монарха съболезнованията си по отношение на кончината на майка му, а той ѝ стисна ръка и ѝ благодари, че е намерила време да пристигна макар натоварения си график.

" Беше толкоз прочувствено този следобяд, когато пристигнахме тук, всички тези хора, пристигнали да поднесат съболезнованията си ", сподели още Чарлз по отношение на вчерашното си завръщане в Лондон от Шотландия, където умря кралица Елизабет.

" Ваше Величество, сервирам съболезнованията си ", сподели още веднъж Тръс.

" Много сте блага. Това е моментът, от който се ужасявах, знам, че и за доста други хора е по този начин. Ще се опитаме да съхраним всичко в ред. Заповядайте, седнете ", отвърна кралят на премиерката.

По-рано Лиз Тръс прикани в Камарата на общините страната да поддържа новия си монарх.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР