Британските купувачи са изхарчили по-малко средства през януари спрямо година

...
Британските купувачи са изхарчили по-малко средства през януари спрямо година
Коментари Харесай

Намаляване на потребителските разходи във Великобритания през януари, отчита проучване на Visa



Британските купувачи са изхарчили по-малко средства през януари по отношение на година по-рано, като това съставлява първо сходно намаляване от 2013-а година насам, демонстрират резултати от изследване на компания Visa, представено от организация Ройтерс, което единствено акцентира какъв брой внимателни са редица от семействата в страната по отношение на техните финанси и във връзка с мъчно протичащите Брекзит договаряния.

В понеделник компанията Visa, чиито дебитни и кредитни карти се употребяват за близо една трета от безкасовите заплащания в границите на Англия, съобщи, че през предишния месец потребителите са изостанали надалеч от обичайните положителни следколедни покупки.

Според това изследване, общите разноски на семействата са намалели през януари с 1,2% на годишна база, като единствено харчовете в магазините са спаднали с цели 4 на 100.

Потребителските разноски се утежниха при започване на новата година, намалявайки за осми път през последните девет месеца, съобщи за Ройтерс Марк Антипоф, основен търговски шеф на Visa.

Трябва да се има поради, че английската стопанска система изостана през 2017-а година от по-силния растеж в другите богати страни, защото по-високата инфлация (след референдума в поддръжка за Брекзит) и забавянето на растежа на заплатите ограничи покупателната мощ на семействата на Острова.

Анабел Фидс, икономист в организацията IHS Markit, която реализира изследването на компанията Visa, съобщи, че терзанията към Брекзит са натежали върху потребителското доверие в страната. Според нея обаче, потребителските разноски могат да се усилят по-късно тази година, защото се чака инфлацията да намалее, а заплатите да стартират да нарастват по-бързо.

Проучването на Visa се основава на разноските по нейните кредитни и дебитни карти, които са инфлационно-коригирани, на броят на картите в послание и на наклонността на дълготраен спад при потреблението на пари в брой.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР