Британските железници почти спряха работа днес, след като основните синдикати

...
Британските железници почти спряха работа днес, след като основните синдикати
Коментари Харесай

Британските влакове почти спряха заради протест

Британските железници съвсем стопираха работа през днешния ден, откакто главните синдикати от сектора взеха решение за нов общ ден на митинги с искане за повишение на заплатите на фона на рекордна инфлация в страната, съобщи Франс прес.

Това е най-мащабната стачка от началото на годината до момента.

За първи път тази година четири транспортни синдиката координират старания за общ ден на протестни дейности. Из страната ще пътуват едвам 11 % от влаковете, а доста райони въобще няма да бъдат обслужвани.

Генералният секретар на един от синдикатите - Ар Ем Ти - Мик Линч се извини посредством Би Би Си на пасажерите и стимулира стачката по този начин: " Правителството провокира този спор, като предложи в изискванията на инфлация да бъдат съкратени работните ни места, да се понижат нашите пенсии и нашите заплати ".

Англия отпуска данъчни тласъци и анулира нарастването на корпоративния налог

Британските семейства са изправени пред инфлация от близо 10 на 100 и се чудят дали ще могат да се отопляват през зимата и дали ще могат да изплащат заемите си за жилище. Въпреки че бе оповестено заледяване на тавана на цените в енергийния бранш, за година те набъбнаха двойно и държавното управление, встъпило в служба преди по-малко от месец, е по-непопулярно от всеки път.

Стачката може да попречва идването в Лондон на почитателите на " Арсенал " и " Тотнъм " в деня на дербито сред двата футболни клуба. Тя се организира и ден преди в Бирмингам да стартира годишният конгрес на консервативната партия, а на следващия ден се чака и Лондонският маратон, привличащ десетки хиляди хора в английската столица.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР