Британските депутати одобриха плана на правителството да проведе специално заседание

...
Британските депутати одобриха плана на правителството да проведе специално заседание
Коментари Харесай

На специално съботно заседание британският парламент ще гласува сделката за Брекзит

Британските депутати утвърдиха проекта на държавното управление да организира особено съвещание на Народното събрание в събота, на което да се гласоподава договорката, реализирана от Борис Джонсън с Европейския съюз за Брекзит, съобщи " Ройтерс ". Това ще е първата работна събота на Народното събрание от войната за Фолкландските острови през 1982 година

Депутатите утвърдиха и смяна в разпоредбите за съботния спор, която ще разреши внасяне на многочислени ремонти за вероятно гласоподаване.

Това може да разреши в Народното събрание да се тестват хрумвания като да вземем за пример приемането на договорката да е обвързано с изискване за втори референдум. Правителството бе срещу смяната в разпоредбите, само че загуби избор по въпроса с 287 против 275 гласа.

Евентуална корекция в предлагането на държавното управление би могла да разреши на депутатите да упорстват Борис Джонсън въпреки всичко да изиска пролонгация на Брекзит и да отдръпна това искане, когато законодателството за договорката бъде признато, показва " Гардиън ".

Причина за това искане е дупка в законодателството, което Народното събрание одобри, с цел да задължи Джонсън да изиска пролонгация, в случай че до събота не е постигнал договорка с Европейски Съюз. Опасността е, че на доктрина депутатите може да одобряват предложение, подкрепящо договорката, само че по-късно да не съумеят да одобряват законодателството за съглашението за отдръпването от Европейски Съюз, което ще значи, че Англия ще би трябвало да напусне без договорка на 31 октомври.

Лидерът на опозиционната Лейбъристка партия Джереми Корбин сподели, че Джонсън е договорил по-лоша договорка за Брекзит от тази на предшественичката му Тереза Мей, която бе три пъти отхвърляна от Народното събрание. Той посочи, че при актуалните условия лейбъристите не могат да поддържат контрактуваното.

Възражения пристигнаха и от северноирландската Демократична юнионистка партия. Тя удостовери, че позицията й за Брекзит не се е трансформирала и не може да поддържа предлаганото от Борис Джонсън и Европейски Съюз съглашение. По-рано ДЮП изрази опасения, че новата договорка за Брекзит може да откъсне Северна Ирландия от останалата част на Англия, що се отнася до митниците и регулаторния режим. Лидерът й Арлийн Фостър акцентира, че партията не може да поддържа предлагането поради въпроси, свързани с митниците и изискванията за предоставяне на единодушие, както и че липсва изясненост по Данък добавена стойност.

Лидерът на Шотландската национална партия Никола Стърджън разгласи, че тя няма да поддържа договорката в Народното събрание.

Лидерът на Партията на Брекзит Найджъл Фараж съобщи в " Туитър ", че съглашението с Брюксел на английския министър председател Борис Джонсън би трябвало да бъде отхвърлено, съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция. " Ангажиментът, стихотворец с това съглашение, за синхронизиране на регулациите значи, че " новото съглашение " не е Брекзит макар по-добрите решения по въпроса за митническия съюз ", написа Фараж. А в изявление за Би Би Си той предвижда, че за Джонсън ще е " доста мъчно " да убеди северноирландската Демократическа юнионистка партия да поддържа съглашението.

Повече за договорката четете тук.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Преговорите за Брекзит (770)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР