Британските депутати може да гласуват ревизираната сделка за Brexit още

...
Британските депутати може да гласуват ревизираната сделка за Brexit още
Коментари Харесай

В Британския парламент се очаква нов вот за Brexit следващата седмица

Британските депутати може да гласоподават ревизираната договорка за Brexit още през идната седмица, до момента в който преговорният екип на страната в Брюксел се бори да реализира съглашение за овакантяване, което да предотврати вероятно безредно излизане от Европейския съюз, написа Reuters.
Ако министър председателят Тереза ​Мей не успее да реализира съглашение за Brexit, утвърдено от английския парламент, тя ще би трябвало да реши дали да отсрочи напускането, или да хвърли петата по величина стопанска система в света в безпорядък, напускайки без договорка на 29 март.
Попитан какво ще стане идната седмица, финансовият министър Филип Хамънд отговори: „ Може да има опция, да върнем гласуването в Камарата на общините, само че това ще зависи от напредъка, който се реализира в идващите няколко дни. "
Подобна вяра изрази и министърът на сложна и пенсионната политика Амбъд Ръд, оповестява политическият сътрудник на BBC Бен Райт.
Някога насилствен покровител на участието в Европейски Съюз, който завоюва първо място в политическия безпорядък след референдума през 2016 година, Мей даде обещание да даде опция на депутатите да решат какво да вършат с Brexit на 27 февруари, в случай че не успее да реализира договорка.
Тя настоя за " правно обвързващи промени " по време на диалозите с ръководителя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер в сряда. Мей желае да попречи на съглашението за ирландската граница да обвързва Англия безпределно с разпоредбите на Европейски Съюз.
На 15 януари английските депутати отхвърлиха нейната договорка с 432 против 202 гласа, най-лошото проваляне в актуалната английска парламентарна история, значително заради специфичния статут на ирландската граница, който има за цел да избегне нови протести и конфликти в Северна Ирландия.
Докато датата за Brexit непреклонно наближава, Англия е в най-дълбоката политическа рецесия от половин век, борейки се по какъв начин да излезе от Европейски Съюз, към който се причисли преди съвсем 50 години.
Юнкер е песимистично надъхан по отношение на възможностите на Англия да напусне Европейския съюз със договорка и предизвести, че неспособността да се реализира единодушие за проведен бракоразвод ще бъде стопански опустошителна.
" Ако не се стигне до съглашение и не мога да го изключа, това би имало ужасни стопански и обществени последствия във Англия и на континента. Но аз не съм доста оптимистично надъхан, когато става въпрос за този въпрос ", твърди ръководителят на Европейска комисия.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР