Британски военни кораби ще бъдат оборудвани с лазери за сваляне

...
Британски военни кораби ще бъдат оборудвани с лазери за сваляне
Коментари Харесай

Оборудват британския боен флот с лазери за сваляне на дронове

Британски военни кораби ще бъдат оборудвани с лазери за събаряне на дронове . Планирано е новата технология да бъде внедрена през 2027 година, пет години по-рано от предстоящото. Това заяви организация Ройтерс, базирайки се на английското министерство на защитата.

От ведомството показват, че л азерите могат да стрелят по всяка цел, забележима във въздуха и могат да улучат монета от километър.

По-рано се очакваше лазерите DragonFire да бъдат пуснати едвам през 2032 година. Те могат да употребяват натоварен лъч светлина, с цел да пробият цел. Според английското министерство на защитата лазерите могат да се окажат дълготрайна опция за събаряне на дронове.

DragonFire демонстрира най-хубавото от Обединеното кралство в челните редици на военните технологии и ние няма да отлагаме да го предоставим в ръцете на нашите военни, с цел да се надигнем против заканите, пред които сме изправени, разясни министърът на защитата Грант Шапс.

Лазерът е доходоносен метод за прихващане и събаряне на дронове, които се употребяват в актуалната война като на ниска цена метод за заличаване на скъпи военни цели, които костват в пъти повече от самите дронове.
 Англия сполучливо изпита боен лазер
Англия сполучливо изпита боен лазер

Новото оръжие може да порази монета от 1 паунд от разстояние един километър
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР