Британски учени ще започнат да прилагат ново лечение при най-тежките

...
Британски учени ще започнат да прилагат ново лечение при най-тежките
Коментари Харесай

Срещу COVID-19: Британски учени ще използват имунна клетка да лекуват пациенти

Британски учени ще стартират да ползват ново лекуване при най-тежките случаи на заболели от ковид, с което се надяват да противодействат на болестта.

Експертите разкрили, че при пациентите с най-тежка здравна картина имало недостиг на имунна клетка, наречена Т-клетка. Би Би Си написа, че тя служи за изчистване на тялото от инфекции.
Китайски учени: Ново лекарство може да постави завършек на пандемията и без ваксина Медикаментът е минал сполучливо тестването върху животни
Учените открили ниски равнища на клетката в кръвта на 60 души. Клиничното тестване ще покаже дали, лекарството Interleukin 7, за което се знае, че усилва броя на Т-клетките, оказва помощ на пациентите с COVID-19.

„ Т-клетките се пробват да ни предпазят, само че наподобява вирусът им противодейства “, счита проф. Ейдриън Хейдей от Института „ Францис Крик “.
Български учени: По-топлото време ще понижи силата на ковид Не може да разчитаме обаче единствено на стоплянето, предизвестяват те
В една капка кръв здравите хора на междинна възраст имат сред 2000 и 4000 Т-клетки, наречни още Т лимфоцити. При пациентите с ковид техният брой варирал сред 200 и 1200.

Според специалистите откритията проправят път за създаването на „ тест за пръстови отпечатъци “, с цел да се ревизират равнищата на Т-клетките в кръвта, което би могло да даде ранни индикации за това при кои пациенти болестта може да се усложни.
Аржентински учени са създали бърз и прецизен тест за COVID-19 Точността на теста съответствува на 98 % с точността на ПСР проучванията, разгласи аржентинският здравен министър
Също по този начин дава опция за характерно лекуване, което да обърне спада в имунните кафези.

Лекарството Interleukin 7 към този момент е тествано при дребна група пациенти със сепсис и се оказало потребно при усилването на броя на Т-клетките.

При новото лекуване медикаментът ще бъде даден на пациенти с малко лимфоцити, които са били в сериозно положение повече от 3 дни.
Заразени* Нови случаи Починали Излекувани България 2 372 41 125 769 Света 5 226 104 35 608 335 218 2 102 280 Заразени* Нови Починали България 2 372 41 125 Света 5 226 104 35 608 335 218
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР