Британски учени от университета в Дърам, с участието на международен

...
Британски учени от университета в Дърам, с участието на международен
Коментари Харесай

Британски учени картотекираха още 4,4 милиона нови космически обекта

Британски учени от университета в Дърам, с присъединяване на интернационален екип от техни сътрудници, откриха 4,4 милиона нови галактически обекта - най-вече галактики и черни дупки.
Откритията бяха нанесени на картата на Северното полукълбо. Това излиза наяве от публикация, оповестена в Astronomy and Astrophysics.
Експертите разкрили голямото скупчване на нови астрономически обекти с помощта на общоевропейския нискочестотен масив от радиотелескопи LOFAR, пуснат в деяние още през 2010 година Тази система се състои от 20 000 радиоантени, ситуирани на 52 места в Европа.

Получената карта дава висококачествени радиоизображения на Вселената, в това число нови звезди в развой на развиване, галактики с солидни черни дупки и други галактически обекти. Повечето от тези тела са на разстояние милиарди светлинни години от Земята.
За да трансферират 3,5 хиляди часа наблюдения на картата, учените употребявали модерни логаритми на високопроизводителни компютри. Това количество данни заема към осем петабайта дисково пространство, което е еквивалентно на паметта на към 20 000 преносимия компютър, прецизира Lenta.ru.
" Представихме второто издание на данни от LoTSS, което е с доста по-висока точност и обгръща 13 пъти по-голяма повърхност от нашето първо издание на данни. Второто издание е най-голямото до момента от началото на нашето съдействие и най-голямото радио изследване във връзка с общия брой източници, извършено до момента. То включва азбучник от 4 396 228 радио източника и 120–168 MHz Stokes I, Q, U и V изображения, които обгръщат 27% от северното небе " - се споделя в резюмето на обявата.
През май 2021 година екип от интернационалните астрономи сътвори най-обширната карта на тъмната материя във Вселената, покриваща една осма от небето, както се вижда от Земята. Според специалисти новата информация може да значи, че гравитацията в галактическите празнини не дава отговор на съществуващите земни закони на физиката.
Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР