Британски учен твърди, че е направил пробив в разработването на

...
Британски учен твърди, че е направил пробив в разработването на
Коментари Харесай

Има ли вече пробив в изработването на ваксина срещу коронавируса?

Британски академик твърди, че е направил пробив в създаването на ваксина против ковид, като доста е понижил времето за разработка. Това написа изданието London Evening Standard, представено от организация " Фокус ".
Робин Шаток, началник на катедрата за лигавични инфекции и имунитет в „ Импириал Колидж “ съобщи, че е съумял да редуцира времето, с цел да стигне до клинични тествания от " две на три години до единствено 14 дни ".
Той е на стадий да стартира тестване на имунизацията върху животни още през идната седмица, като през лятото ще бъдат извършени проучвания върху хора, в случай че е обезпечено задоволително финансиране. 
" Конвенционалните подходи нормално лишават минимум две до три години, преди даже да стигнете до клинични тествания ", разяснява още той. 
Ученият прибавя: " Няма да е късно, в случай че това се трансформира в пандемия и в случай че циркулира по света. Все още не знаем доста за самата зараза, тъй че през летните месеци може да отслабне, в случай че е като грип. Може да забележим втора вълна на световна основа и в случай че се появи ваксина, ще бъде в действителност значимо и тя ще бъде в положение да се оправи с това ".
Припомняме, че в това време броят на умрелите в континентален Китай от вируса доближи до 490. Общият брой на случаите се е нараснал до 24 324.
Още за ковид четете тук.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР