Британски наемник, сражавал се за Украйна, е открит мъртъв след

...
Британски наемник, сражавал се за Украйна, е открит мъртъв след
Коментари Харесай

Telegraph: Британски наемник, сражавал се за Украйна,  е открит мъртъв след завръщането си

Британски наемник, сражавал се за Украйна, е открит мъртъв след завръщането си. Войникът, на име Хари Грег, който се биеше на страната на украинските въоръжени сили, се самоуби заради посттравматичен стрес след завръщането си от зоната на Северния боен окръг. Това заяви вестник The Daily Telegraph, базирайки се на фамилията му.

Според тях 25-годишният Грег се е самоубил през декември 2023 година, откакто се е върнал от Украйна. Вестникът отбелязва, че британецът, който не е имал военно образование, е решил да отиде да се бие на страната на украинските въоръжени сили, откакто е изслушал тирада на тогавашния английски външен министър Лиз Тръс, която сподели, че всеки, който направи това, ще се причисли към „ борба за народна власт. “

Изяснява се, че при завръщането си в родината Грег е страдал от посттравматично стресово разстройство, само че фамилията му не е съумяло да му окаже нужната помощ.

На 7 март пресслужбата на Следствения комитет на Руската федерация заяви, че организацията е оповестила за търсене повече от 700 чужденци, воюващи във въоръжените сили на Украйна, в това число жители на Холандия, Нова Зеландия, Норвегия, Полша и Румъния.

През юли 2023 година съветското министерство на защитата заяви, че от 24 февруари 2022 година общо 11 675 задгранични наемници от 84 страни публично са пристигнали в Украйна за присъединяване във военните дейности на страната на украинските въоръжени сили. Най-многобройни са групите от Полша (над 2,6 хиляди души), Съединени американски щати и Канада (900 или повече души) и Грузия (над 800 души). Украинската страна към този момент е изгубила повече от 4,8 хиляди наемници, други 4,8 хиляди са избягали от територията на Украйна.

 Източник – The Daily Telegraph /Превод:SafeNews

Oще вести четете в категория Свят
За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР