Британски лекари разсеяха редица митове за най-добрите средства срещу махмурлук

...
Британски лекари разсеяха редица митове за най-добрите средства срещу махмурлук
Коментари Харесай

Лекари разбиха митове за най-добрите средства срещу махмурлук

Британски лекари разсеяха редица легенди за най-хубавите средства против махмурлук и назоваха тези, които ще оказват помощ след несъразмерна консумация на алкохол, написа The Sun.

Мазният бекон и яйцата са най-хубавите медикаменти за махмурлук, съгласно Сали Адамс, професор по здравна логика на психиката от Университета в Бат.

Храни като бекон, яйца и даже броколи съдържат аминокиселина, наречена цистеин, която съгласно учените може да понижи токсичния химикал ацеталдехид, който се създава при метаболизма на алкохола в организма, споделя Адамс.
Диетолог разруши легенди за алкохола и махмурлука
Изданието отбелязва, че в случай че махмурлукът предизвиква повръщане или диария, напитките с ниско наличие на захар и високо наличие на електролити могат да оказват помощ за справяне с това. Например спортни коктейли.

В същото време пиенето на доста вода по време на махмурлук е огромен мит. Лекарите от английската здравна работа поучават да се понижи потреблението на тъмни питиета. Те съдържат естествени химикали, наречени конгенери. Това са артикули, дружно с алкохола, които се образуват в процеса на ферментация. Конгенерите нервират кръвоносните съдове и мозъчната тъкан и могат да утежнят махмурлука.

По-рано археолози от Израел откриха пръстен в руините на антична винарна. Според специалисти това украшение най-вероятно е било употребявано за попречване на махмурлук.

 

Още от ЛЮБОПИТНО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР