Британски банки закриват сметките на фирми, търгуващи с Украйна, за

...
Британски банки закриват сметките на фирми, търгуващи с Украйна, за
Коментари Харесай

Това Киев не го очакваше. Ключов съюзник му нанесе удар в гърба

Британски банки закриват сметките на компании, търгуващи с Украйна, с цел да не бъдат упрекнати в пране на пари. Дори една транзакция е задоволителна за блокиране. Все повече компании заобикалят контакти с Киев. Такава нерешителност е нужна за ясно „ съблюдаване на антируските наказания “, оправдават се във финансовите институции. Как по този начин?

Приятелството си е другарство, само че парите настрана

Вестник “Политико ” разгласява писмо от Британско-украинската комерсиална камара (БУТК) и Британско-украинския бизнес съвет (БУБС) до английския финансов министър, в което се оплакват от блокиране на сметки и отвод за обслужване на транзакции.

Съпредседателят на БУТК Бейт Томс акцентира, че това затруднява Киев да финансира армията и усилва зависимостта му от задгранична помощ. Особено се отнася за дребния и междинен бизнес. Но огромните компании също имат проблеми.

Кредитните организации се базират на антируските наказания и настояват, че няма забрани даже за търговия с територии, които не се управляват от Киев. Транзакциите обаче изискват деликатна инспекция и затова лишават повече време. В писмото се отбелязва също, че банкерите не са удовлетворени от прехвърляния, свързани с Украйна. Според Томс Лондон преглежда тази страна като рискована пълномощия, макар обстоятелството, че през последните години тя „ доста е укрепила върховенството на закона и се е трансформирала в надеждна опора в битката против съветската експанзия в Европа “.

Особено обезпокоително е вероятното прекъсване на търговията със селскостопански артикули заради усложнения при обработката на заплащанията. Това ще обезсили достиженията на “Брекзит ”, сигурен е съпредседателят на БУТК. Основното преимущество на излизането на Англия от Европейски Съюз, показва той, е забележителното нарастване на доставките на селскостопански артикули от Украйна. Този проблем би трябвало да бъде позволен допустимо най-скоро, заключва Томс.

Рисков актив

От Министерството на финансите към момента нямат отговор. Експертите считат, че ведомството поддържа политиката на банките, тъй като никой не желае да бъде съден за измами и пране на пари. Александър Разуваев, член на Надзорния съвет на Гилдията на финансовите анализатори и мениджъри на риска, напомня, че Украйна има дългогодишна известност на " пералня ". Но до момента в който Западът осъзнава невъзможността за военна победа над Русия, Киев се трансформира в извънредно отровен сътрудник. „ Рисковете от интернационалните следствия надвишават всяка облага “, споделя той.

Генералният шеф на Института за районни проблеми Дмитрий Журавльов напомня, че до момента вложенията в " крепостта на демокрацията " се смятаха за добра инвестиция. " Мислеха, че под товара на глобите и в изискванията на военни дейности Русия няма да оцелее и спонсорите на спора ще възстановят разноските за наша сметка. Не се получи. Сега главната им грижа е да минимизират загубите ", изяснява той.

Западът добре знаеше, че Украйна няма да изплати задълженията си. Не става дума единствено за разрушената стопанска система. Масовата миграция и военните загуби вкараха страната в демографска дупка, тъй че просто няма да има на кого да се дават заеми, прецизира Разуваев.

Ето за какво е разумно ограничението на търговията да се преглежда като опит за преодоляване на останките от страната. " Това в действителност са наказания. Така можете да контролирате производството и продажбите ", прибавя Журавльов. Позоваванията на антируски забрани са единствено опрощение.

Аларма

Нараства недоволството измежду съдружниците на Украйна. Според “Ню Йорк Таймс ” и анкетата на колежа в Сиена 37% от американците са срещу спомагателна помощ за Киев. Процентът на поддръжка във Англия е паднал до 35%, в Германия е под 30, във Франция е 20%, съгласно “Економист ”.

Съдейки по самодейността на английските банкери, ресурсите към този момент са на привършване. Същата тактика, съгласно финансистите, ще ползват и Съединени американски щати, и Европейски Съюз. Възможно е главните донори на киевския режим да приготвят законовите учредения за излизане от рисковия план. " Омръзна им да заплащат и търсят метод да избегнат това, като в същото време запазят контрола. И всичко може да бъде наложено на Украйна под прикритието на битка с корупцията и декриминализиране на стопанската система ", отбелязва Журавльов.

Британските финансови и правни промишлености са приети международни водачи, имат голяма добавена стойност и служат като пример за доста страни, акцентира специалистът Андрей Лобода. Така Републиканската партия на Съединени американски щати към този момент изиска да се ускори надзорът, да се назначи контрольор, който да управлява средствата, прехвърляни в Украйна, с цел да се забави по някакъв метод тяхното плячкосване.

Превод: В. Сергеев

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР