Британската валута във вторник падна до нива, невиждани от над

...
Британската валута във вторник падна до нива, невиждани от над
Коментари Харесай

Паундът падна до 2-годишно дъно заради Brexit

Британската валута във вторник падна до равнища, невиждани от над две години поради несигурността към Brexit и задълбочаващи се терзания за стопанската система.

Паундът падна с 0,4 % до $1,246, което е най-ниското равнище от април 2017 година, като изключим краткотрайния срив от този януари. Британската валута падна и против еврото до €1,1123.

Борис Джонсътн, който най-вероятно ще размени Тереза Мей отпред на консервативната партия и като министър председател, съобщи, че Англия би трябвало да напусне Европейския съюз на 31 октомври с или без договорка. Подходът му основава терзания от Brexit без съглашение, което ще повреди още повече стопанската система на Острова.

Миналата седмица Moody`s предизвести, че този сюжет най-вероятно ще провокира криза. Серия от неприятни данни сътвори терзания, че английската стопанска система се е свила и през второто тримесечие. Официални данни се чакат в сряда.
 Brexit спря покупките на дребно на Острова
Brexit спря покупките на дребно на Острова

Ръстът на потребителските разноски е най-нисък от най-малко 1996 година, а бизнес вложенията понижават с ритъм, невъобразим от кризата
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР