Британската програма за ваксините демонстрира преимуществата на това да бъдеш

...
Британската програма за ваксините демонстрира преимуществата на това да бъдеш
Коментари Харесай

На Острова: Успехът с ваксините показва ползите да си независима държава!

Британската стратегия за имунизациите показва преимуществата на това да бъдеш самостоятелна страна, написа в публицистичен материал в. " Дейли телеграф ".

Правителството направи доста неточности по време на пандемията, като някои от тях имаха трагични последствия, само че решението му да не се причисли към схемата на Европейския съюз за доставяне с ваксини беше извънредно съответно, отбелязва английското издание, съобщи Българска телеграфна агенция.

Британските здравни служби бяха първите в света, които утвърдиха използването на имунизацията на " Пфайзер " / " Бионтех ". Британската здравна работа свърши страхотна работа, като сложи ваксини на милиони хора за малко време. Освен това Англия влага в партньорството на Оксфордския университет и " АстраЗенека ", което се чака да даде резултати освен за страната, само че и за целия свят.

Ако логиката на Европейски Съюз беше вярна, Англия в този момент трябваше съществено да изостава - или заради неспособност да уреди личните си въпроси, или тъй като единствено като част от наднационален план е допустимо една страна да разполага с нужните стопански благоприятни условия, с цел да се съревновава в глобализирания свят. Случи се обаче тъкмо противоположното, акцентира " Дейли телеграф ". На европейската администрация ѝ бе нужно доста повече време, с цел да се контракти с " АстраЗенека " и с останалите производители на ваксини и в този момент се сблъсква с индустриални проблеми, с които се сблъска и Англия, само че за оправянето с които английските управляващи разполагаха с нужното време.

Държавите членки на Европейски Съюз, част от които се отхвърлиха от другите ваксини и чакат дози от имунизацията на " АстраЗенека ", са недоволни, а Европейската комисия изпадна в неудобно състояние. Брюксел упорства " АстраЗенека " да пренасочи създадени във Англия дози от имунизацията си към континента и заплаши, че ще забрани износа за Англия на ваксини, създадени на територията на Европейски Съюз. Дори и последните последователи на оставането на Англия в Европейски Съюз са принудени да признаят, че европейските институции се озоваха в много сложна обстановка, акцентира " Дейли телеграф ".

Целта на снабдяването с ваксини обаче е спасяването на човешки живот и, поради тесните пътнически и стопански връзки на Англия с континента, в полза на Англия е Европейски Съюз да се оправи със обстановката, без да се стига до комерсиална война.

Доста извънредно е обаче да искаш от страна, в която броят на смъртните случаи е един от най-големите в света, да се отхвърля от дози, които към този момент е закупила. Също по този начин не е ясно за какво тъкмо Европейският съюз следва да получи тези дози. Кризата е световна и огромен брой по-бедни региони също са в доста тежко състояние.

В същото време, при триумфа на английската стратегия за имунизациите, е допустимо да се стигне до миг, в който ще можем да споделим част от дозите, с които разполагаме, с други страни. Британското държавно управление обаче ясно съобщи, че този миг към момента не е настъпил, обобщава " Дейли телеграф ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР