Британската полиция съобщи днес, че детективи вече са разговаряли с

...
Британската полиция съобщи днес, че детективи вече са разговаряли с
Коментари Харесай

Полицията разпитва оцелелия след отравяне с „Новичок” британец

Британската полиция заяви през днешния ден, че детективи към този момент са разговаряли с мъжа, токсичен с нервнопаралитичното вещество " Новичок ", в опит да открият по какъв начин той и партньорката му, която умря в неделя, са били изложени на болестта, съобщи „ Ройтерс”.

45-годишният Чарли Кроули и 44-годишната Доун Стърджис се разболяха, откакто бяха изложени на отровата в Югозападна Англия, покрай мястото, където през март съветският двоен сътрудник Сергей Скрипал и щерка му Юлия бяха отровени със същото вещество.

Стърджис, която има три деца, умря в неделя, а гибелта й бе квалифицирана като ликвидиране. Състоянието на Кроули обаче се усъвършенства и той към този момент не е в сериозно положение, оповестиха от болничното заведение, където го лекуват.

" Членове на проверяващия екип приказваха за малко с Чарли и чакат още веднъж да приказват с него през идните дни до момента в който не престават да работят по установяването на това по какъв начин той и Доун са били отровени с нервно-паралитичния сътрудник ", заяви в изказване лондонската полиция.

Англия и съдружниците й упрекнаха Русия за нападението против семейство Скрипал и това даде мотив за най-голямото експулсиране на съветски дипломати от времето на Студената война. Москва отхвърля обвиняванията и отвърна на удара като изгони западни дипломати.

Скрипал бяха изписани от болница след няколко седмици лекуване. Те се разболяха, откакто отровата беше оставена пред входната врата на жилището на Сергей Скрипал в Солсбъри. Стърджис и Роули бяха открити в къща в Еймсбъри, на 11 км. оттова.

Според управляващите огромната доза „ Новичок” при новия случай демонстрира, че най-вероятно британците са докоснали предмет, съдържащ нервнопаралитичния сътрудник или нечист с него.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР