Британската полиция арестува стотици заподозрени членове на организирани престъпни групи,

...
Британската полиция арестува стотици заподозрени членове на организирани престъпни групи,
Коментари Харесай

Масови арести във Великобритания след разбиване на криптирана мрежа за комуникации, използвана от организирани престъпни групи

Британската полиция арестува стотици обвинени членове на проведени незаконни групи, откакто интернационалните специалисти проникнаха в употребена от тях криптирана мрежа за връзки, заяви националната организация за битка с престъпността, представена от ДПА.

Агенцията осведоми, че полицията е провела най-голямата до момента интервенция в историята си и е направила 746 ареста, иззела е 54 милиона английски лири, 77 огнестрелни оръжия и над 2 тона опиати.

Преди два месеца френската и нидерландската полиция проникнаха в платформата за криптирани връзки ЕнкроЧат (EncroChat), обменяйки данни посредством Европол. Това е разрешило на английската полиция да извърши "голям пробив в битката против тежката проведената престъпност ".

Националната организация за битка с престъпността уточни, че ЕнкроЧат, която осигурявала бърза и сигурна мобилна телефонна връзка, е имала към 60 000 консуматори по целия свят, в това число към 10 000 във Англия.

Британски специалисти: Русия е плащала на талибани да убиват бойци на обединението

Чрез тази мрежа са се координирали и възнамерявали разпространяването на противозаконни артикули, пране на пари и организирането на убийства на нарушители от съперничещи групи.

Директорът по следствието в организацията Ники Холанд сподели, че внедряването в ЕнкроЧат е осъществено с помощта на над 500 английски служители на реда в границите на "най-широката и задълбочена интервенция в Обединеното кралство против тежката проведена престъпност ".

Задържани са нарушители на приблизително, високо и най-високо равнище, които са се укривали от години, сподели Холанд.

Британският вътрешен министър Прити Пател акцентира, че тази интервенция показва, че нарушителите няма да се измъкват с помощта на криптирани устройства, с цел да замислят подли закононарушения, без да бъдат засечени ", отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР