Британската платформа за доставка на храна Deliveroo, в която Amazon

...
Британската платформа за доставка на храна Deliveroo, в която Amazon
Коментари Харесай

Deliveroo се прицели в пазарна оценка от 10 млрд. евро

Британската платформа за доставка на храна Deliveroo, в която Amazon към този момент направи вложения, ще цели да реализира пазарна оценка от 8.8 милиарда паунда (10,2 милиарда евро) на идното си обществено първично предложение на акции, съобщи Си Ен Би Си.

Компанията, която приготвя своето скорошно листване на борсата в Лондон, възнамерява цена на акция сред 3,90 и 4,60 паунда. Това ще бъде едно от най-големите първоначални обществени предлагания във Англия за последните няколко години.

Компанията чака да притегли най-малко 1 милиарда паунда нов кеш посредством листването си на борсата. Средствата ще бъдат употребявани за в допълнение развиване на софтуерния капацитет на сдружението, тъй че заведенията за хранене, доставчиците и потребителите да имат повече варианти за работа с платформата, се споделя в известие на компанията.

През първите 2 месеца на 2021 година Deliveroo усили приходите си с 130% на годишна база. Дружеството мина през положение, покрай банкрут при започване на 2020 година до излизане на чиста облага в края на годината.

Deliveroo възнамерява да предложи акции за 50 млн. паунда на своите клиенти, като за задачата в своето приложение добави специфичен бутон.  

Междувременно борсата в Лондон към този момент изостава от тази в Амстердам по размера на новите листвания от началото на 2021 година Затова английското държавно управление разгласи, че възнамерява промени, които ще улеснят привличането на повече компании на Лондонската фондова борса.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР