Британската опозиционна Лейбъристка партия заяви снощи, че ще поиска вот

...
Британската опозиционна Лейбъристка партия заяви снощи, че ще поиска вот
Коментари Харесай

Лидерът на лейбъристите Джереми Корбин ще иска вот на недоверие срещу Джонсън

Британската опозиционна Лейбъристка партия съобщи нощес, че ще изиска избор на съмнение против държавното управление на консерватора Борис Джонсън незабавно, откакто реши, че може да го завоюва, и ще се стреми към основаване на краткотрайно държавно управление отпред със своя водач Джереми Корбин, което да забави излизането от Европейския съюз, съобщи " Ройтерс ".

Премиерът Джонсън даде обещание да извади Англия от Европейски Съюз до 31 октомври, със или без съглашение, което разчиства сцената за решаващо измерване на силите в Народното събрание, където болшинството депутати са срещу Брекзит без преходно съглашение.

В писмо до водачите на политическите партии и до други висши политици, Корбин споделя, че неговото " прецизно лимитирано по време краткотрайно държавно управление " ще забави английското излизане от Европейски Съюз оттатък датата 31 октомври и ще свика парламентарни избори.

Той уточни, че Лейбъристката партия ще води предизборната акция с искане за втори референдум по изискванията на Брекзит, в това число и с алтернатива за оставане в Европейски Съюз, три години откакто британците с малко болшинство гласоподаваха за излизане.

" Сегашното държавно управление няма мандат за овакантяване без съглашение, и референдумът от 2016 година не даде мандат за Брекзит без съглашение ", акцентира Корбин в писмото си. " Затова имам намерение да внеса избор на съмнение при най-близката опция, когато можем да бъдем уверени в триумфа си ", прибавя той.

Британските депутати се връщат от лятна отмора на 3 септември, събирайки се за решителна борба за Брекзит.

" Колаборационизъм "

Вчера Джонсън сподели, че тези, които се пробват да спрат Брекзит, са се " заели с отблъскващ колаборационизъм ", откакто някогашният финансов министър Филип Хамънд уточни, че Народното събрание ще блокира овакантяване на Европейски Съюз без съглашение и че държавното управление би трябвало да почете това решение.

" В ход е някакъв отблъскващ колаборационизъм сред тези, които си мислят, че могат да блокират Брекзит в Народното събрание, и нашите европейски другари ", сподели Джонсън във " Facebook ", където отговаряше на въпроси на жители. Британският министър председател означи, че " европейските ни другари въобще не вършат взаимни отстъпки ". Колкото по-дълго продължава безизходицата, толкоз по-вероятно е да има Брекзит без съглашение, акцентира той.

Джонсън съобщи, че британците желаят политиците да се захванат с реализирането на Брекзит и са разочаровани от това, че последните не са могли да обезпечат излизане от Европейски Съюз.

На въпрос дали ще свика избори след 31 октомври, с цел да е сигурен, че Народното събрание няма да може да предотврати възможен Брекзит на тази дата, той отговори, че на английската общност напоследък се е наложило да върви на много избори и събития, свързани с гласоподаване.

 Борис Джонсън
© Reuters

Борис Джонсън

" Смятам, че това, което те желаят от нас, е да изпълним Брекзит на 31 октомври, и в никакъв случай няма да се уморя да дублирам, че ще създадем точно това ", съобщи Джонсън. " Излизаме от Европейски Съюз на 31 октомври ", сподели сбито английският министър председател. " Смятам, че английският народ гласоподава за това - и той е доста подразнен и отчаян, че три години откакто даде това напътствие и откакто английският парламент още веднъж и още веднъж обещаваше на хората, че ще създадем точно това, ние не сме го създали - тъй че това ще бъде първото нещо, което ще създадем ".

Ако държавното управление на Джонсън загуби избор на съмнение, депутатите ще имат 14 дни да се опитат да сформират ново държавно управление. Ако не съумеят, ще бъдат свикани парламентарни избори, които могат да се състоят след плануванаъа дата за овакантяване на Европейски Съюз - 31 октомври, показва " Ройтерс ".

" Корбин желае да анулира референдума и да води спор за Брекзит години наред ", написа Джонсън в " Туитър ". " Аз съм поел ангажимент да повеждам нашата страна напред и да я изведа от Европейски Съюз до 31 октомври ", акцентира министър председателят.

Джо Суинсън - новият водач на проевропейската Либералнодемократическа партия, която има 13 депутати в 650-местния парламент, назова предлагането на Корбин " безсмислено ". " Корбин не е индивидът, който е в положение да събере даже краткотрайно болшинство в Камарата на общините за тази цел ", означи тя. " Очаквам, че в неговата лична партия има хора, наред с нужния брой консерватори от " задните скамейки " (в парламента), които няма да пожелаят да го поддържат. " Суинсън счита да изложи през днешния ден свое лично предложение за съдействие с другите партии, с цел да бъде блокиран Брекзит без съглашение, показва " Ройтерс ". /БТА

Всичко, което би трябвало да знаете за: Преговорите за Брекзит (649)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР