Британската опозиционна Лейбъристка партия не изключва, че премиерът на Обединеното

...
Британската опозиционна Лейбъристка партия не изключва, че премиерът на Обединеното
Коментари Харесай

Сагата на Джонсън продължава, опозицията може да го съди за неуважение към закона

Британската опозиционна Лейбъристка партия не изключва, че министър председателят на Обединеното кралство Борис Джонсън може да бъде измамен под отговорност за пренебрежение на решения на Парламента или на съда, разяснява пред Sky News Джон Макдонъл.

Неговите мнения дадоха отговор на въпроса дали е удовлетворен, че министър председателят публично изиска от ръководителя на Европейския съвет Доналд Туск да отсрочи с три месеца Брекзит до 31 януари 2020 година, както се изисква от закона, признат през септември под напън на опозицията.

Джонсън обаче не подписа това писмо и по-късно изпрати персонално известие до Туск, в което уточни, че той самият е срещу отлагането , защото " това би навредило на ползите на Англия, нашите сътрудници в Европейски Съюз ".
 Борис Джонсън изпрати в Брюксел искане за отсрочване на Брекзит - без подписа му
Борис Джонсън изпрати в Брюксел искане за отсрочване на Брекзит - без подписа му

Във второ писмо той изяснява, че отлагането ще е грешка…

" Всъщност не ", отговори Макдонъл, като означи, че дейностите на премиера " може да се смятат за пренебрежение към Народното събрание или към самия съд , тъй като той явно се пробва да работи против закона. "

" Борис се държи като капризен пикльо ", изяснява Макдонъл, откакто министър председателят изпрати спомагателни писма до Европейски Съюз.

'Boris is behaving like a spoiled brat' says shadow chancellor, John McDonnell after the PM has sent additional letters to the EU 'undermining' his request for an extension. #Ridge

Follow Sunday politics live here: https://t.co/oWnYC5pbpC pic.twitter.com/XALStM8kME
— Ridge on Sunday (@RidgeOnSunday) October 20, 2019
Канцлерът на херцогството Ланкастър Майкъл Гоув разяснява, че извънредно за неделя, той е ръководи на съвещание на комитета на кабинета , за да се подсигурява, че идващият стадий от подготовката за излизане е интензивен , защото гласуването в Народното събрание през вчерашния ден усилва шанса за бездействия.

Той добавя, че държавното управление " задейства интервенция Yellowhammer ", за д а подсигурява, че сме готови , в случай че не бъде предоставено удължение от Европейски Съюз , с цел да сме сигурни, че " сме създали всичко допустимо ".

" Мисля, че е доста по-добре да има малко отсрочване в излизането от Европейски Съюз ", изяснява водачът на партия " Брекзит " Найджъл Фараж.

'I think it's far better to have a short delay to leaving the EU' says Brexit party leader, Nigel Farage. #Ridge

Follow Sunday politics live here: https://t.co/oWnYC5pbpC pic.twitter.com/M1f6hifMPt
— Ridge on Sunday (@RidgeOnSunday) October 20, 2019
Секретарят в сянка за Брекзит, сър Кийр Стармър разяснява, че министър председателят постъпва " хлапашки " при изпращането на три писма до Европейски Съюз .

Той добавя, че " неизбежно " ще бъде направено изменение в законодателството за втори референдум по договорката . " Лейбъристите ще го поддържат ".

Попитан по кое време желае общите избори, за които консерваторите упорстват толкоз мощно , Майкъл Гоув разяснява, че неговият " главен приоритет " е Брекзит на 31 октомври .

" Най-важното нещо... е да знаем, че преди всичко сме демократи и да почитаме резултата от референдума ".
 Британските депутати Обновена
Британските депутати " порязаха " Джонсън и отложиха съглашението за Брекзит

Обезмислят днешното гласоподаване, само че Джонсън не е обезсърчен, няма да договаря с ЕС
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР