Британската мутация B.1.1.7 е навярно с 30% до 70% по-смъртоносна

...
Британската мутация B.1.1.7 е навярно с 30% до 70% по-смъртоносна
Коментари Харесай

Нова оценка: британската мутация е навярно много по-смъртоносна

Британската разновидност B.1.1.7 е вероятно с 30% до 70% по-смъртоносна от първичния вариант на ковид и по-често води до хоспитализиране на болни. Това гласи оценката на английски учени, оповестена преди броени дни от държавното управление в Лондон. Те стигат до това съмнение след разбор на няколко студии, изследващи английската разновидност. Учените признават обаче, че би трябвало да се проведат още по-масови проучвания на смъртните случаи, свързани с COVID-19, с цел да се стигне до финален извод. Според оценката им, английската разновидност се популяризира с 35%-45% по-бързо от други варианти.

Инфекциите с B.1.1.7 се удвояват на всеки 10 дни?

Според " Ню Йорк Таймс " английският вид B.1.1.7 в това време е потвърден в най-малко 82 страни на света. Проучване от началото на този месец сподели, че той се популяризира в Съединени американски щати толкоз бързо, че броят на новите инфекции с този вариант се удвояват на съвсем всеки 10 дни. Все още не е напълно ясно за какво английският вид може да е по-смъртоносен. Учените позволяват, че в организма на хората, инфектирани с него, се съдържа по-висока централизация на вируса, в сравнение с при останалите заболели, което би могло да води до по-тежки форми на болестта. В документа, оповестен от английското държавно управление, обаче се акцентира, че като цяло рискът от гибел при зараза остава невисок.

Каква е обстановката с английския вариант в Германия?

Германският министър на опазването на здравето Йенс Шпан в това време изрази безпокойство, че английската разновидност скоро може да се окаже преобладаваща и в Германия. Към момента на нея се дължат 22% от всички нови инфекции, а единствено допреди две седмици този дял възлизаше на 6%. Делът на инфекциите с южноафриканския вариант сега е 1,5%. С оглед на това обезпокоително развиване Шпан счита, че не трябва прекомерно бързо да се разхлабват ограниченията против ковид, тъй като триумфите могат да бъдат проиграни. Картината в Германия е прекомерно разнородна. На множеството места инфекциите понижават, само че има и райони - като Тюрингия, където те порастват.

Тревога буди и ситуацията на някои места в провинция Шлезвиг-Холщайн, където английската разновидност се популяризира изключително бързо. Това се отнася изключително до град Фленсбург и покрайнината. Там този вирусен вид провокира повече от една трета от всички нови инфекции. В момента са регистрирани общо 181,9 инфекции на 100 000 поданици за седмица. Поради това градът разгласи фрапантни ограничения на отбрана. Беше въведен вечерен час сред 21 часа вечерта и 5 сутринта, когато е неразрешено да се напуща дома, с изключение на по извънредно належащи аргументи - като посещаване при доктор или на път за работа. Затегнати бяха и останалите ограничения - срещите с хора отвън личното домакинство са неразрешени, а началните учебни заведения и детските градини няма да отворят порти на 22 февруари, както беше планувано в началото.

Кога ще има разхлабване на ограниченията?

През последните 24 часа в цяла Германия са регистрирани 10 207 нови инфекции. Средната стойност на болестите на 100 000 поданици в границите на 7 дни е 57,1. Разхлабване на ограниченията ще има едвам когато броят на новите инфекции трайно спадне под 35 на 100 000 души за седем дни.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР