Британската министърка Пени Мордонт стана днес първият депутат от управляващата

...
Британската министърка Пени Мордонт стана днес първият депутат от управляващата
Коментари Харесай

Министърка на Лиз Тръс и Борис Джонсън обяви, че се кандидатира за премиер

Британската министърка Пени Мордонт стана през днешния ден първият народен представител от ръководещата Консервативна партия, оповестил кандидатурата си за мястото на Лиз Тръс като министър-председател, съобщи Ройтерс.

Четиридесет и девет годишната Мордонт е служила под управлението на четиримата последни министър председатели на Англия, в това число Борис Джонсън и Тереза Мей.

Тя за повторно се кандидатира за министър-председателския пост, откакто по-рано тази година отпадна от конкуренцията за водач на консерваторите, при която в последния стадий Тръс победи някогашния финансов министър Риши Сунак.

" Кандидатирам се за водач на Консервативната партия и ваш министър-председател – с цел да обединя страната, да извърша нашите обещания и да печеля идващите общи избори ", съобщи Мордонт в Туитър.

" Насърчена съм от поддръжката измежду сътрудниците, които желаят ново начало, единна партия и управление в народен интерес ", сподели тя.

Букмейкърите я слагат на трета позиция – след Сунак и Джонсън, които също се чака да се включат в конкуренцията за мястото на Тръс.

Мордонт беше назначена при ръководството на Тръс за водач на Камарата на общините и лорд-председател на Тайния съвет.

Преди да се включи в съревнованието за лидерския пост на консерваторите по-рано тази година, тя беше значително незнайна отвън Уестминстър. Някои хора може би за първи път са я видели при присъединяване й в телевизионно риалити шоу през 2014 година, в което звезди се учеха да се гмуркат.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР