Британската лира за кратко падна под 1,33 щатски долара за

...
Британската лира за кратко падна под 1,33 щатски долара за
Коментари Харесай

Британската лира потъна под $1,33 за първи път тази година

Британската лира за малко падна под 1,33 щатски $ за първи път от декември 2020-а година, предават медиите в Европейски Съюз и Англия. Според финансовите специалисти евентуалната причина е, че валутата се оказа уловена в дъмпинга на по-рискови активи на фона на суматохата поради новия вид на Covid-19, разказан като най-тревожния до момента.

Опасенията, че новият вариант от Южна Африка може да е по-трудно неосезаем от имунизациите накараха вложителите да понижат упованията си за повишение на лихвения % на Bank of England през декември.

Това способства за понижаване на натиска върху английската лира, която през октомври се търгувше за над $1,38.
 Британската лира нарастна до 3-годишен връх
Британската лира нарастна до 3-годишен връх

Доларът се обезценява по отношение на паунд, еврото, йената и другите международни валути

Съвсем неотдавна лирата беше наранена и от терзания по отношение на забавянето на икономическата инерция и възходящите упования за по-строга парична политика в Съединени американски щати, която увеличи $.

След като падна до $1.3278 тази заран, лирата се възвърне до $1.3315 малко по-късно. Спрямо еврото се намали с 0,6% до 84,65 пенса - най-слабото равнище от 16 ноември.

В България през днешния ден една английска лира се разменя за 2,32 лв..

" Лондон е мощно изложен на нови варианти, поради огромния брой мждународни гости в града и пазарите ще бъдат нащрек през идващите дни за всевъзможни доказателства, че новият вид към този момент е достигнал до Англия. И това е явен риск за спомагателен спад на лирата ", разясниха пред медиите от Острова анализатори на ING.

Управителят на Bank of England Андрю Бейли от своя страна съобщи, че централните банки са поели опасности, когато са се стремели да дадат насоки за това какво е евентуално да се случи с лихвените проценти. Бейли беше упрекнат от някои вложители, че е изпратил неверен сигнал за вероятността от повишение на лихвите на Bank of England по-рано този месец.
 Как въздействието на Brexit се оказа по-лошо от пандемията за стопанската система на Англия?
Как въздействието на Brexit се оказа по-лошо от пандемията за стопанската система на Англия?

Излизането на страната от Европейски Съюз се отрази и на доста българи
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР