Британската лекарка Равина Бханот посочи преяждането и дългите паузи между

...
Британската лекарка Равина Бханот посочи преяждането и дългите паузи между
Коментари Харесай

Кои са основните причини за постоянната умора?

 Британската лекарка Равина Бханот уточни преяждането и дългите паузи сред храненията като една от главните аргументи за непрекъсната отмалялост, заяви Daily Mirror.

Според експертката дългите паузи сред храненията могат да доведат до липса на сила и ниски равнища на кръвната захар, което в последна сметка води до апатия и отмалялост. За да позволи този проблем, лекарят предложи да се запасите със здравословни закуски. Ядките, сушените плодове и пълнозърнестите крекери могат да свършат добра работа.

Твърде доста храна принуждава тялото да изразходва доста сила за преправянето й, споделя Бханот, а храните с високо наличие на захар и въглехидрати провокират внезапен скок на силата, който се трансформира в също толкоз внезапен спад. За да избегне това, тя поучава да комбинирате храни, богати на въглехидрати, със зеленчуци и билки.

Липсата на желязо, магнезий, калий и витамини D и B12 може да бъде друга причина за отмалялост. За да се дефинира дефицитът, Бханот поучава да се направи кръвен тест и да се свържете с терапевт, с цел да го дешифрира и да получите рекомендации. Тя добави, че неналичието на сън директно визира енергийните равнища, тъй че възрастните би трябвало да спят най-малко 7 часа на нощ. В същото време е значимо да се подсигурява, че спалнята има удобна температура на въздуха.

След физическо натоварване и спорт се появява чувство за жизненост. Спортуването би трябвало да бъде най-малко 150 минути седмично, сподели Бханот. По-честото придвижване е изключително значимо за тези, които водят затънал метод на живот.

Хората, подложени на продължителен стрес, могат да се сблъскат с непрекъсната отмалялост, споделя още специалистката. Тя предизвиква да се научите по какъв начин да се отпуснете и да не се претоварвате, както прочувствено, по този начин и физически.

Сред аргументите, които въздействат върху качеството на съня и възприятието за жизненост Бханот открои депресията, медикаментите, които предизвикват унесеност, и сънната апнея. Ако се открият признаци на меланхолия или апнея, тя мощно предлага да не се самолекувате, а да се консултирате със експерт.

По-рано беше обявено, че американската лекарка Ребека Робинс, която учи съня, приказва за заплахите от неналичието на сън. За да се усъвършенства качеството на съня, тя поучава всеки ден да си лягате и да се събуждате едновременно.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР