Британската кралица Елизабет Втора отбелязва днес 70-ата годишнина от възкачването

...
Британската кралица Елизабет Втора отбелязва днес 70-ата годишнина от възкачването
Коментари Харесай

Елизабет Втора: Желанието ми е Камила да бъде кралица консорт

Британската кралица Елизабет Втора отбелязва през днешния ден 70-ата годишнина от възкачването си на престола, оповестяват международните организации. В публикувано през вчерашния ден писмо тя разгласи, че би желала, когато престолонаследникът принц Чарлз един ден стане крал, неговата брачна половинка Камила да получи купата кралица консорт (съпруга на краля).

Официалните празнувания са планувани едвам за юни, когато ще има четири почивни дни поради празничните прояви. Кралицата сега е в кралската резиденция в Сандрингам. Вчера тя въпреки всичко даде дребен банкет за хора от локалната общественост и за доброволци и получи като подарък торта, която собственоръчно разряза.  



Малко по-късно английската кралица публично съобщи, че би желала снаха й Камила, брачната половинка на принц Чарлз, да бъде кралица консорт. В писмото във връзка 70-годишнината от нейното възкачване на английския престол тя споделя, че размишлява за лоялността и привързаността на обществото, оказвани й от английската общност. " И когато му пристигна времето и моят наследник Чарлз стане крал, знам, че вие ще окажете на него и брачната половинка му същата поддръжка, която оказвахте на мен; и моето откровено предпочитание е, когато пристигна времето, Камила да бъде кралица консорт и да продължи своята лоялна работа " декларира монархът.

 

A touching message from the Queen – 'your servant, Elizabeth R' – on the eve of her platinum jubilee. 'I remain eternally grateful for, and humbled by, the loyalty and affection that you continue to give me.' #AccessionDaypic.twitter.com/uH0NKtoO3P
— Majesty/Joe Little (@MajestyMagazine) February 5, 2022
 

Британските медии разясняват, че решението на кралицата поставя край спекулациите и несигурността за бъдещата роля на херцогинята на Корнуол и акцентират, че за първи път Елизабет Втора показва мнението си по един въпрос, който разделя публичното мнение от брака на Чарлз с Камила през 2005 година до момента. При годежа на Чарлз и Камила беше оповестено, че в случай че той стане крал, Камила няма да получи купата кралица, а принцеса консорт. През 2010 година обаче принц Чарлз за пръв път съобщи, че въпреки всичко брачната половинка му  може да стане кралица.

70 години на престола 

Никой от предшествениците на Елизабет Втора не е постигал сходно нещо през последните 1000 години и единствено няколко монарси по целия свят са били на трона си толкоз дълго.  

95-годишната Елизабет става кралица на Англия и други страни и територии (включително Канада, Австралия и Нова Зеландия) след гибелта на татко си крал Джордж VI на 6 февруари 1952 година Тогава тя е на 24 години, когато министър председател е Уинстън Чърчил. През последните 7 десетилетия, в които е на трона, Великобритания има 14 министър-председатели, а страната минава през големи обществени, стопански и политически промени, в това число и края на Британската империя. Като настоящ и най-дълго управлявал монарх в света, нейното световно наличие също е доста.

В писмено послание до нацията тя декларира: „ Бих желал да изразя благодарността си на всички ви за вашата поддръжка. Оставам постоянно признателен и преклонен за лоялността и обичта, които продължавате да ми давате. "

 
Елизабет II: Няма да живеем постоянно, дано спасим света поради децата си

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР