Британската кралица Елизабет Втора обяви законодателната програма на правителството на

...
Британската кралица Елизабет Втора обяви законодателната програма на правителството на
Коментари Харесай

Елизабет Втора обяви за основен приоритет Брексит на 31 октомври

Британската кралица Елизабет Втора разгласи законодателната стратегия на държавното управление на премиера Борис Джонсън в своята тирада в Народното събрание с обичайна за случая помпозна гала.

По традиция при подновяването на парламентарната сесия кралицата среща членовете на двете камари на английския парламент с написаната й от държавното управление законодателна стратегия, съобщи БНР.

"Основният приоритет на държавното управление ми постоянно е бил да обезпечи излизането на Англия от Европейски Съюз на 31 октомври ", сподели тя, започвайки речта си с Брексит.

"Когато Обединеното кралство напусне Европейски Съюз, държавното управление ми ще работи то да резервира водещата си роля в интернационалните връзки, като пази ползите ни и поддържа полезностите ни ", уточни Елизабет II в края на речта си.

В програмата са залегнали 26 законопроекта, като приоритет е даден на битката с престъпността, имиграцията, опазването на здравето и околната среда.

При състояние обаче, че държавното управление на Борис Джонсън няма болшинство в Народното събрание, приемането на тези закони е под огромен въпрос.

След няколко дни на диспути следва гласоподаване на законодателната стратегия в Народното събрание.

Някои съзират в амбициозната стратегия на Борис Джонсън опит на премиера да изложи по-скоро своята платформа преди провеждането на предварителни общи избори.

Министърът на вътрешните работи в сянка Даян Абът съобщи, че "правителството употребява речта на кралицата в безсрамен опит да се творят сензационни вести, тъй като то нито има желание, нито благоприятни условия да извърши тази стратегия ".
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР