Британската компания BMT започна разработването на автоматичен катер, корпусът на

...
Британската компания BMT започна разработването на автоматичен катер, корпусът на
Коментари Харесай

Пентамаран лети над водата

Британската компания BMT стартира създаването на автоматизиран катер, корпусът на който е пентамаран. Разработчиците имат вяра, че сходна скица ще сътвори бързо и икономично устройство, което може да се употребява за най-разнообразни задания. 
Пентамаранът е кораб с пет успоредни корпуса, свързани в горната част - главен корпус и сдвоени странични тела. Главното преимущество на такава направа е нейната огромна непоклатимост при високи скорости.
Проектът на BMT допуска, че при ниски скорости всички пет тела на пентамаран ще бъдат във водата, осигурявайки добра непоклатимост даже при мощни морски талази. При висока скорост странични корпуси на процедура ще излязат изцяло от водата, съпротивлението ще намалее, устойчивостта ще е по-малка, само че пък скоростта ще е много висока.
BMT създава автоматизирания пентамаран за разнообразни задания в морето, в това число наблюдаване, разузнаване и наблюдаване, хидрографски изследвания и интервенции за търсене и избавяне. Други детайлности за перспективното устройство към момента не са разкрити.
 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР