Британската фирма за морска сигурност Амбри“(Ambrey) заяви, че йеменските бунтовници

...
Британската фирма за морска сигурност Амбри“(Ambrey) заяви, че йеменските бунтовници
Коментари Харесай

Хусите отново нападнаха контейнеровоз в Червено море

Британската компания за морска сигурност „ Амбри “(Ambrey) съобщи, че йеменските бунтовници хути са разкрили огън по контейнеровоз, плавал под флага на Либерия и пътувал към Сомалия.

Подкрепяната от Иран формация съобщи, че е атакувала израелски товарен транспортен съд MSC Silver в Аденския залив, наоколо до Червено море, с няколко ракети, съобщи Българска телеграфна агенция.

Военният представител на хутите Яхия Сареа не даде детайлности, само че съобщи, че групировката е употребила и безпилотни самолети, с цел да нападна редица американски военни кораби в Червено и Арабско море, както и обекти в южния израелски курортен град Ейлат.

„ Хутите окачествиха плавателния съд като израелски. На уеб страницата операторът беше обществено разгласен като работещ в съдействие със ЗИМ и че постоянно е посещавал (израелски) пристанища “, се споделя в консултативната записка на „ Амбри “.

Zim Integrated Shipping Services Ltd, известно като ЗИМ, е израелска компания за интернационалните товарни транспорти със седалище в Израел.

Хутите, които управляват най-гъсто обитаемоте региони на Йемен, постоянно нападат плавателни съдове с търговски връзки със Съединени американски щати, Англия и Израел, което провокира ответни западни удари по военни обекти на хутите в Йемен.

Хутите дадоха обещание да продължат да нападат кораби в символ на взаимност с палестинците, до момента в който израелските сили не спрат военните си дейности в Газа.

trud.bg

Източник: bunt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР