Британската депутатка Стела Крийзи се появи в Камарата на общините

...
Британската депутатка Стела Крийзи се появи в Камарата на общините
Коментари Харесай

Британска депутатка доведе бебето си в парламента и беше порицана

Британската депутатка Стела Крийзи се появи в Камарата на общините на английския парламент (долната парламентарна камара) с тримесечното си бебе, което кърми, само че беше порицана поради това. Инцидентът породи нови диспути по отношение на правата на националните избранички, които са станали майки, отбелязва Франс прес.

В Туитър парламентаристката от Лейбъристката партия сподели фотография, на която се вижда формален имейл, който получила и в който ѝ се припомняло, че правилникът на Камарата на общините е бил обновен при започване на септември. Съгласно актуализацията народен представител не можел да идва в Народното събрание, придружаван от дете.

" Очевидно не мога да дойда тук с тримесечното си бебе, което е доста положително и което спи, когато аз приказвам в Камарата на общините ", написа в Туитър Стела Крийзи. " Както наподобява, майките не би трябвало нито да бъдат виждани, нито да бъдат чувани във всички парламенти ", добавя тя. Стела Крийзи напомня, че в обновените парламентарни правила обаче няма никакво предписание, касаещо носенето на маски.

Във Англия от февруари министърките имат право на отпуск по майчинство, който се заплаща и е шест месеца. Те имат право да бъдат замествани на поста си през този интервал. Преди това те трябваше да подадат оставка, в случай че родят. Но депутатките, които не са членове на държавното управление, не са замествани на поста си. От 2019 година те имат единствено опцията да делегират правото си на гласоподаване на различен парламентарист, в случай че се наложи. Тази смяна бе въведена, откакто бременната лейбъристка парламентаристка Тюлип Сидик трябваше да забави секциото си и да пристигна на инвалидна количка, с цел да не пропусне значимо гласоподаване за Брекзит.

По мотив случая с Крийзи английският вицепремиер Доминик Рааб сподели, че: " Ние би трябвало да се уверим, че нашата специалност е приспособена към 21 век и че тя разрешава на родителите да жонглират сред работата и времето, прекарано със фамилията си. Но управлението на Камарата на представителите би трябвало да вземе решение по този въпрос ". Рааб добави, че на него персонално наличието на бебе не би му попречило да си прави работата.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР