Британската авиокомпания easyJet отчете напредък по плана си за разработването

...
Британската авиокомпания easyJet отчете напредък по плана си за разработването
Коментари Харесай

easyJet пуска електрически самолет до 2027 година

Британската самолетна компания easyJet регистрира прогрес по проекта си за създаването на електрически пътнически самолети до 2027 година, като към този момент е навлязла в идващия стадий от развиването на мотора.

Преди година вторият максимален нискотарифен транспортьор в Европа разгласи, че работи по нови екологични, по-безшумни електрически самолети в партньорство с американската компания Wright Electric.

Щатската компания сега работи върху електрически мотор за деветместен аероплан, който ще лети през идната година. Фирмата към този момент реализира с двуместен аероплан.

"Електрическото летище се трансформира в действителност и в този момент можем да предвидим бъдеще, което не зависи извънредно от реактивното гориво ", сподели изпълнителният шеф на easyJet Йохан Лундгрен, представен от Ройтерс.

easyJet желае електрическите самолети да летят по направления от към 500 километра, което значи, че ще може да се употребяват за линия като Лондон-Амстердам, вторият най-натоварен европейски маршрут.

Авиокомпанията към този момент цели 10% понижаване на въглеродните излъчвания до 2022 година.

Една електрическа линия, която би довела до по-ниски излъчвания, звук и разноски за пътешестване, ще бъде доста привлекателна за всички авиолинии, защото реактивното гориво е един от най-големите им разноски и цената му се е повишила внезапно тази година, показват анализаторите.

Затова редица високопоставени инженерингови компании работят върху създаването на подобен аероплан.

Например Zunum, подкрепяна от Boeing Co, ще употребява турбина от френската Safran SA за задвижване на електродвигател за хибриден аероплан, до момента в който Siemens работи по създаването на електрически мотори за самолети в съдействие с Airbus.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР