Британската актриса от Игра на тронове (Game of Thrones) Емилия

...
Британската актриса от Игра на тронове (Game of Thrones) Емилия
Коментари Харесай

Емилия Кларк: Преживях две мозъчни операции от началото на „Игра на тронове“

Британската актриса от " Игра на тронове " (Game of Thrones) Емилия Кларк , която от осем години пазела в загадка своето здравословно положение, показа, че откогато се снима в паметната поредност, е претърпяла две животозастрашаващи аневризми и две интервенции на мозъка, предадоха Асошиейтед прес и Ройтерс.

Мозъчната аневризма съставлява балонообразно уголемение на мозъчен кръвоносен съд , чието пръсване може да докара до съдбовен излаз.

 
Емилия Кларк , която играе ролята на Денерис Таргариен в ‚ Игра на тронове “, описа за срещите си със гибелта в есе, озаглавено " Борба за живот ", в сп. " Ню Йоркър ". То излиза преди последния сезон на известната поредност, който ще стартира по на 14 април.              

A post shared by @ on Feb 25, 2019 at 4:42pm PST
Актрисата претърпява първата си аневризма на мозъка и животоспасяваща интервенция през 2011 година, когато е на 24 години. Това става малко след приключването на фотосите на първия сезон на " Игра на тронове ". Втората аневризма е след третия сезон през 2013 година.

След интервенцията получава афазия - положение след мозъчна контузия, при което пораждат речеви проблеми.


 
" Точно когато всичките ми детски фантазии като че ли се бяха сбъднали, съвсем изгубих разсъдъка си ", написа Емилия Кларк в есето си. " Когато насочвах взор към бъдещето, не виждах смисъл да пребивавам ", разяснява тя. " Аз съм актриса - би трябвало да знам репликите си наизуст. А даже не помнех името си ".              

A post shared by @ on Feb 6, 2019 at 2:16pm PST
През втория сезон от поредицата актрисата  често се усеща замаяна и отпаднала и се опасява, че ще почине.

 
През 2013 година претърпява по-сложна интервенция с отваряне на черепа и прекарва един месец в болница. Тогава се пробва да преодолее паническите офанзиви и отчаянието си. Постоянно се тормози да не получи когнитивни затруднения, само че се възвръща.              

A post shared by @ on Jan 1, 2019 at 3:22am PST
Успява да скрие своите компликации от медиите, с едно изключение. Шест седмици след интервенцията, таблоидът " Нешънъл инкуайърър " разгласява къса история, само че при питане от публицист Емилия отхвърля истината .

 
" Когато бях подложена за повторно на това тестване, изгубих всякаква вяра . Бях уверена, че няма да пребивавам повече ", написа Кларк .              

A post shared by @ on Oct 28, 2018 at 9:24am PDT
Тя споделя, че в този момент е в положително здраве и е решила да се отдаде на своето благотворително начинание " SameYou ", с което ще подкрепя хора, претърпели мозъчна контузия.
 
" Толкова съм щастлива да видя края на тази приказка и началото на това, което следва след нея ", означи тя.              

A post shared by @ on Mar 21, 2019 at 9:03am PDT
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР