Британска неправителствена организация бе приятно изненадана от реакцията на британците

...
Британска неправителствена организация бе приятно изненадана от реакцията на британците
Коментари Харесай

Британци бързо дариха £1 млн. за да спасят скалите на Дувър

Британска неправителствена организация бе прелестно сюрпризирана от реакцията на британците на апела да дарят средства за запазване скалите на Дувър, трансформирали се в един от знаците на националната еднаквост. Само за три седмици 1 милион паунда влязоха в сметката на Националния концерн, основан за отбрана на националното завещание и естествени забележителности.Варовиковите скали са първото, което се вижда от идващите с ферибот от Франция и от дълго време въплъщават гордостта на островната нация.

Националният концерн насочи апел за финансова помощ, с цел да закупи още 700 декара от земеделските земи, разпростряли се от ръба на скалите към вътрешността. В момента организацията има тясна линия земя по самия край, само че тя изтънява поради ерозията. Сега тръстът желае да разшири ощ емалк озащитния буфер.

" Смаяни сме от реакцията на обществото на нашия апел. Над 17 500 души направиха дарения през последните седмици и с помощта на тяхната благотворителност тази прелестна част от терена вечно принадлежи на нацията ", разяснява Вирджиния Портман, началник на плана за Белите скали.

Мястото е естествена витална среда за растения, инсекти и птици. На него има и остатъци от отбранителни уреди от Втората международна война, в това число от артилерийски батареи, помагали да бъде затворен Ламанша за немския флот.

Песен на Вира Лин от 1942г. възпява Белите скали на Дувър и се трансформира в шлагер, тъй като събира очакванията и страховете на британците от конфликта с нацистка Германия. Лин, чиято 100-годишнина бе почетена през март с прожектиране на облика ѝ върху скалите, разяснява, че е щастлива от триумфа на акцията.

Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР