Британката Ема Радукану направи успешно завръщане на корта след почти

...
Британката Ема Радукану направи успешно завръщане на корта след почти
Коментари Харесай

Ръдукану се завърна на корта с победа

Британката Ема Радукану направи сполучливо завръщане на корта след съвсем два месеца неявяване поради физически проблеми.

Шампионката от Откритото състезание на Съединени американски щати през 2021 година отстрани Данка Ковинич (Черна гора) с 6:2, 6:3 в първия кръг на мощния шампионат по тенис от сериите WТА 1000 в Индиън Уелс (САЩ) с награден фонд 8,8 милиона $, откакто навакса ранни пробиви пасив и в двата сета.

20-годишната британка, който до неотдавна лекуваше контузия на китката на ръката, игра за първи път от средата на януари след отпадането си във втория кръг на Откритото състезание на Австралия.

" Не беше елементарно, тъй като и в двата сета изоставах с пробив първоначално. Радвам се, че не преставам. Не съм на 100 %, само че в кратковременен проект ще се постарая да дам всичко най-хубаво от себе си и да изиграя допустимо повече мачове. Опитвам се да управлявам натоварванията, не упражнявам дълго. След шампионата ще преценява по какъв начин да продължа. Обичам да се състезавам. Когато имаш проблеми, опитваш да бъдеш нападателен, да доминираш в разиграванията. Трябва да намериш метод да превърнеш неудобството в преимущество ", разяснява Радукану, която във втория кръг ще срещне поставената под номер 20 Магда Линете от Полша.

Представителката на домакините Клеър Лю се оправи на старта със 7:6(5), 6:3 с Ана Каролина Шмидлова (Словакия), " щастлива губеща " от квалификациите. Американката навакса закъснение от 3:5 гейма, а по-късно и от 1:5 точки в тайбрека, с цел да завоюва първия сет. Във втората част тя още веднъж осъществя поврат след ранен пробив пасив. Във втория кръг Лю ще играе против защитаващата купата си и номер 1 в международната класация Ига Швьонтек (Полша).

В напълно американски мач сред носителки на трофеи от Големия шлем шампионката от Откритото състезание на Австралия през 2020 година София Кенин надви над победителката в Откритото състезание на Съединени американски щати през 2017 година Слоун Стивънс с 6:4, 6:1. Кенин чака дуел против настоящата шампионка на " Уимбълдън " и финалистка от Откритото състезание на Австралия през януари Елена Рибакина (Казахстан).

Испанката Руния Парисас Диас реализира триумф против Елизавета Кочарето (Италия) с 6:3, 7:5, като навакса закъснение от 1:4 гейма във втория сет. Така тя ще срещне сънародничката си и шампионка в шампионата през 2021 година Паула Бадоса, номер 21 в схемата.

Каролина Мухова (Чехия) се оправи с Юлия Путинцева (Казахстан) с 6:3, 4:6, 6:4 след поврат от 1:4 гейма в третия сет и във втория кръг ще играе против двукратната носителка на трофея през 2012 и 2016 година Виктория Азаренка (Беларус).
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР