Британецът Люис Хамилтън с Мерцедес завърши по шампионски сезон 2019

...
Британецът Люис Хамилтън с Мерцедес завърши по шампионски сезон 2019
Коментари Харесай

Хамилтън приключи сезона с победа

Британецът Люис Хамилтън с Мерцедес приключи по шампионски сезон 2019 във Формула 1. Тои завоюва през днешния ден конкуренцията за Гран при на Абу Даби. За международният първенец това бе 11-а победа от началото на годината. За нея той финишира с 16.772 секунди пред втория Макс Ферстапен (Холандия, Ред Бул), който пребори Шарл Льоклер (Франция, Ферари).

Хамилтън започва петректно и блокира опита на Ферстапен за изпреварване. Двамата поведоха колоната пред болидите на Ферари, само че Льоклер изпревари холандеца от Ред Бул в осмия завой и зае второ място в надпреварата на " Яс Марина ".

Пет обиколки по-късно международният първенец продължаваше да води на Льоклер, Ферстапен и Себастиан Фетел (Германия, Ферари), който преследваше компактно холандеца с гумите с мека примес. Те обаче не бяха най-устойчивите за изискванията в Абу Даби и в гаража на Ферари към този момент се приготвяше прибиране на колите, което се случи в 13-та обиколка и в действителност беше двойно. Льоклер се завърна на пистата четвърти, само че промяната на гумите на Фетел се забави и той бе седми, воден от стартиралия в дъното на решетката Валтери Ботас (Финландия, Мерцедес).

Ред Бул повика холандеца в бокса в 26-та обиколка, а Хамилтън смени гуми в идната и се завърна на писта с шест секунди преднина против Льоклер. В идващите няколко обиколки Ферстапен настигна Льоклер и макар че изпитваше проблеми с контрола на болида си, той съумя да го изпревари в 32-та за второ място.

Остатъкът от надпреварата мина без изпреварвания в челото и Хамилтън завоюва с лекост първата позиция. Ферстапен и Льоклер останаха зад него, а в топ 6 попаднаха още Ботас, Фетел и Александър Албън (Тайланд, Ред Бул).

Хамилтън приключи сезона с 413 точки и с пет повече от предходната година. Втори остана Ботас с 326 точки, а Ферстапен задържа третото си място с 278. Льоклер приключи четвърти с 264.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР